ACCELEREAZĂ: Ritmul colaborării bilaterale comerciale şi investiţionale dintre ţara noastră şi Slovenia

Alexandra Cismaru
Politică / 22 martie 2017

Întâlnire între Alexandru Petrescu şi Mihael Zupancic (Sursa foto: Facebook)

Întâlnire între Alexandru Petrescu şi Mihael Zupancic (Sursa foto: Facebook)

Accelerarea ritmului colaborării bilaterale comerciale şi investiţionale dintre ţara noastră şi Slovenia a fost tema principală a discuţiilor purtate, astăzi, de Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi E.S. Mihael Zupancic, ambasadorului Sloveniei la Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Alexandru Petrescu a declarat: "Posibilităţile cooperării economice dintre ţările noastre nu sunt pe deplin explorate şi am identificat câteva sectoare unde putem îmbunătăţi substanţial relaţiile comerciale. Promovăm o abordare guvernamentală orientată spre business, construită pe o armonizare perfectă între mediul de afaceri şi autorităţile statului. Toţi cei care doresc să investească în România, precum şi cei care doresc să-şi extindă amprenta investiţională au în ministerul pe care îl conduc un partener deschis, un punct de legătură cu toate autorităţile centrale şi locale, un integrator de soluţii pe tot parcursul investiţional de la momentul asamblării ideii de afacere şi până la materializarea efectivă a investiţiei".

În comunicat se prezintă: "Ministrul a subliniat avantajele climatului economic din România şi a prezentat câteva dintre cele mai importante programe guvernamentale actuale menite să sporească atractivitatea investiţională a României şi să genereze creştere economică. Ambasadorul Mihael Zupancic s-a arătat impresionat de progresele substanţiale înregistrate în plan economic în ţara noastră în ultimii ani şi a subliniat că activitatea firmelor slovene active pe piaţa românească se desfăşoară în cele mai bune condiţii, fără impedimente".

Potrivit comunicatului, s-a convenit organizarea, în toamna acestui an, a unei noi runde de consultări economice bilaterale între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi ministerul corespondent din Slovenia. În marja consultărilor va fi organizat, de asemenea, un forum economic la Ljubljana, cu implicarea camerelor de comerţ din cele două ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb