ACCIDENTUL ÎN LANŢ DE PE A2: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 4

Andreea Popescu
Miscellanea / 6 noiembrie 2016

Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 4

Actualizare 14:18 Ministerul Sănătăţii: 24 de răniţi în accidentul de ieri de pe A2 sunt încă internaţi în spitale

Un număr de 24 de persoane rănite ieri în accidentul de pe Autostrada A2 sunt în continuare internate în spitale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt a precizat că 23 de persoane sunt internate în spitale în Bucureşti şi o persoană în spitalul din Călăraşi.

"Un număr de 44 de victime ale accidentului au fost internate în cursul zilei de sâmbătă. Dintre acestea, 20 au fost externate. 24 de persoane au mai rămas internate astfel: 4 la Spitalul de Urgenţă Floreasca, 6 la Spitalul Bagdasar Arseni, 3 la Spitalul Pantelimon, 3 la Spitalul Sf. Ioan, 3 la Spitalul Universitar, 4 la Spitalul Elias şi o persoană la Spitalul din Călăraşi", a mai spus Valentin Popescu.

(I.S.)

----------

Actualizare 13:09 Ultima maşină implicată în accidentul de pe A2 a rămas cu kilometrajul blocat la 118 km/h

Primul şofer care a fost implicat în accidentul de ieri, pe autostrada A2, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, spune că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii, relatează News.ro.

De asemenea, surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele avariate şi blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră.

"Eram prima maşină. A venit cineva din spate şi m-a lovit. Eram la volan, circulam pe banda doi. Se poate circula şi pe banda întâi şi pe banda doi. Nu eram staţionat. Am redus viteza pentru că scria pe panourile alea să reducem viteza. Eu am redus viteza, îmi apăr viaţa mea. Nu aveam elev. Mergeam la Brăila la o pomană", spune Ion Marin Tira care este instructor auto.

Potrivit datelor din anchetă, Dacia Logan condusă de instructorul auto a fost lovită de un Volkswagen Golf. Surse apropiate anchetei arată că ultima maşină care a lovit blocul de maşini avariate care erau pe autostradă avea kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri/oră.

Aseară au fost audiate 24 de persoane la sediul Poliţiei Autostrăzi şi urmează ca poliţiştii să îi citeze pe ceilalţi martori atunci când starea lor de sănătate va permite.

Directorul adjunct al Direcţiei Rutiere, comisarul-şef George Grigore spune că, începând de luni, vor fi făcute evaluări tehnice ale maşinilor, iar după această procedură vor putea fi restituite proprietarilor.

Accidentul de ieri dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră.

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:38 Unul dintre răniţii în accidentul de pe A2 este în stare foarte gravă, la Spitalul Floreasca

O persoană internată la Spitalul Floreasca în urma accidentului care a avut loc ieri pe A2 se află în stare extrem de gravă, dar stabilă, la Secţia de Terapie Intensivă.

La Secţia Chirurgie fuseseră iniţial duse două persoane, însă una dintre acestea a solicitat externarea, informează News.ro. De asemenea, la Secţia Ortopedie mai sunt internaţi doi pacienţi.

O femeie în vârstă de 70 de ani, care venise cu leziuni foarte grave în urma accidentului, internată la Terapie Intensivă, a decedat sâmbătă seară.

Iniţial, la Spitalul de Ugenţă Floreasca fuseseră aduşi 11 răniţi.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite în urma accidentului care a avut loc, sâmbătă dimineaţă, pe autostrada Bucureşti-Constanţa, pe sensul de mers spre Constanţa, fiind implicate 29 de maşini.

(I.S.)

----------

Actualizare 10:49 Cioloş a discutat cu ministrul de Interne despre intervenţia în cazul accidentului de pe autostrada A2

Premierul Dacian Cioloş spune că a discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, despre intervenţia în cazul accidentului de pe autostrada A2, pentru a se asigura că sunt luate toate măsurile necesare în acest caz.

"Eu am discutat în primul rând cu ministrul de Interne, pentru că (...) în astfel de cazuri, de accidente, intervenţia este 100% a Ministerului de Interne şi am vrut să mă asigur că sunt luate toate măsurile pentru a degaja autostrada, în primul rând, şi, sigur, pentru a putea transporta răniţii", a afirmat Cioloş, ieri, în timpul unor declaraţii de presă acordate la Riga, anunţă Agerpres. Potrivit lui Cioloş, exerciţiul de amploare privind simularea unui cutremur, care a fost derulat recent de Ministerul Afacerilor Interne, a fost util în cazul accidentului rutier de ieri.

"M-am bucurat să aflu că acest exerciţiu pe care l-am realizat în urmă cu câteva zile, tot într-o simulare a unui astfel de context de cod roşu, a fost foarte util", a precizat Cioloş, într-o înregistrare publicată pe pagina de YouTube a Guvernului.

(M.K.)

----------

Actualizare 09:53

Bilanţul persoanelor decedate în accidentul rutier produs pe autostrada A2 a ajuns la 4, a anunţat Aseară comisar-şef de poliţie George Grigore, director adjunct la Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române.

"Ca urmare a acestui accident (...), patru persoane (...) au decedat, cea de-a patra (...), acum câteva momente, la spital", a precizat comisar-şef George Grigore, informează Agerpres.

Comisarul a reamintit că în accidentul de pe A2 au fost aproximativ 60 de victime, dintre care doar circa 40 au fost duse la unităţile spitaliceşti pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Potrivit acestuia, din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat faptul că principalele cauze de producere a acestui eveniment rutier sunt viteza neadaptată condiţiilor meteo rutiere, respectiv ceaţă, cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri, şi nepăstrarea distanţei în mers faţă de autovehiculul din faţă.

Totodată, George Grigore a spus că, în România, nu a mai avut loc până acum un astfel de accident rutier.

"Nu s-a produs niciun astfel de eveniment la nivelul ţării", a mai precizat George Grigore.

Un accident rutier în care au fost implicate mai multe autovehicule s-a produs, ieri, pe A2, circulaţia fiind întreruptă la km 67 al autostrăzii, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, în zona Lehliu-Gară, şi deviată de la km 64 al autostrăzii pe DN 3A Lehliu-Gară - Drajna.

(S.A.)

-----------

Peste 100 de salvatori au intervenit, ieri, la accidentul rutier produs pe Autostrada A2, la kilometrul 67, în care au murit trei persoane, iar 41 de răniţi au fost transportaţi la spitale, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform sursei citate, în accident au fost implicate 29 de maşini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane şi un camion.

Totodată, în accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul.

Persoanele care acuzau afecţiuni medicale au fost transportate de urgenţă la Spitalul din Lehliu şi la unităţi medicale specializate din Bucureşti (Spitalul Floreasca, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Bagdasar-Arseni, Spitalul Sf. Ioan, Spitalul Universitar, Spitalul Elias şi Spitalul Judeţean Ilfov), conform IGSU.

"Pentru gestionarea situaţiei, imediat după anunţarea evenimentului (ora 8,37), la nivelul judeţului Călăraşi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, fiind alertate echipaje specializate din zona de competenţă, precum şi de la ISU Bucureşti-Ilfov, Ialomiţa şi Constanţa. Totodată, au fost prealertate spitalele care deţin unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, pentru a fi în măsură să primească răniţii", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, la faţa locului au acţionat 94 de pompieri din cadrul IGSU (ISU Călăraşi, ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Ialomiţa şi ISU Constanţa) şi 9 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Unităţile de Primiri Urgenţe Călăraşi şi Ialomiţa, fiind implicate 12 echipaje de prim ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, 3 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 5 autospeciale de transport personal şi victime multiple, o autospecială de stingere cu modul de prim ajutor şi 10 ambulanţe ale Serviciilor de Ambulanţă din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Bucureşti-Ilfov. De asemenea, la locul accidentului au intervenit şi poliţiştii rutieri pentru asigurarea accesului echipelor de intervenţie.

Intervenţia de urgenţă a fost realizată în sistem integrat, fiind demarate proceduri specifice situaţiilor de accidente cu victime multiple.

Acţiunile salvatorilor s-au derulat în condiţii dificile, având în vedere condiţiile meteorologice de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, se mai arată în comunicat.

Totodată, pentru stabilirea contactului direct cu familiile aparţinătorilor, DSU a operaţionalizat două linii telefonice (021.264.85.15 şi 021.264.85.16, n.r.), la care au fost oferite informaţii despre victimele implicate în accident.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Carcotasilor.....haideti la "rampa"...nu mai ziceti nimic acum ??? La interventii de succes .."taceti din gura"...asa suntem noi romani

    1. Ai dreptate....

      Corupția ucide. Autostrada A2 a rămas sub administrația lui Ponta.

      Prostia ucide. Limita de viteza pe autostrada era 60 km/h in momentul accidentului.

      Focul, greu de stins cand s-a aprins

      Focul, arde-n fiecare vis

      Deci, nu schimbăm guvernul? 

    AZI NU SE FACE ȘCOALĂ. RĂSPUNDE : PARLAMENTUL CU FĂRĂDELEGI DE 26 ANI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb