Accor cumpără divizia de servicii hoteliere a Orbis pentru 286 milioane euro

Ziarul BURSA #Companii / 5 iulie 2019

Accor cumpără divizia de servicii hoteliere a Orbis pentru 286 milioane euro

Grupul hotelier Orbis a semnat cu Accor un acord privind vânzarea activităţii de servicii şi a stabilit principiile unui acord de management pe termen lung între părţi, pentru toate hotelurile deţinute şi închiriate ale Orbis, pentru aproximativ 286 milioane de euro (1,2 miliarde de zloţi polonezi), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În urma anunţurilor recente privind separarea afacerilor sale şi intrarea în negocieri cu Accor privind achiziţionarea activelor uşoare, Orbis a semnat cu Accor un set general de clauze, non-limitativ, privind vânzarea activităţii de servicii.

Gilles Clavie, preşedinte şi CEO al Orbis, a declarat: "În ultimul deceniu, Orbis şi-a crescut semnificativ afacerile, a intrat în ţări noi, şi-a dezvoltat portofoliul de hoteluri prin toate modurile de operare şi a devenit lider regional. În ultimii 20 de ani, Orbis a fost susţinut de Accor, partenerul nos-tru strategic şi acţionar. Prin împărţirea in două afaceri şi semnarea unui acord de management pe termen lung, vom putea lichida componenta de active uşoare, prin cedarea sa către Accor. Apoi ne vom concentra atenţia asupra activităţii de baza a Orbis, adică asupra operaţiunilor imobiliare, care se află în ADN-ul său. Ulterior, Orbis - un jucător cu un portofoliu de 72 de hoteluri deţinute, va fi gata să înceapă o nouă eră de creştere, împărtăşind aceeaşi strategie cu un nou acţionar".

Acordul încheiat între Orbis şi Accor cuprinde condiţiile de vânzare a componentei de servicii hoteliere, odată ce acestea "light assets" sunt separate de restul afacerilor grupului. Aceasta va permite preluarea de la Orbis a tuturor activelor şi activităţilor sale de tip light, inclusiv a contractelor de franciză şi de management şi a oricăror alte drepturi legate de partea de servicii, potrivit sursei citate.

Ca urmare a planului de transformare, Orbis şi Accor vor încheia şi un contract de management hotelier prin intermediul căruia Accor va gestiona toate hotelurile aflate momentan în proprietatea Orbis şi închiriate.

În plus, Accor a anunţat că a început să cedeze întreaga sa participaţie la capitalul social al companiei Orbis.

Finalizarea acestei tranzacţii este planificată pentru octombrie 2019. Între timp, Orbis trece printr-un proces de separare a activelor uşoare de proprietăţile imobiliare şi va obţine toate aprobările necesare.

"Acesta este un alt pas în cooperarea Orbis şi Accor, care îşi are rădăcinile la jumătatea anilor "70. Ambele companii se dezvoltă rapid, astfel încât trebuie să urmeze aşteptările clienţilor şi partenerilor şi, prin urmare, să profite la maxim de know-how-ul lor în ambele afaceri, separat", adaugă Gilles Clavie.

Orbis promite să rămână o companie puternică, cu 72 de hoteluri exis-tente şi alte 5 în dezvoltare. Valoarea portofoliului său de active imobiliare se ridică la circa 1,13 miliarde euro, care a fost evaluată pe baza metodei fluxului de numerar actualizat de către un evaluator independent angajat de consiliul de administraţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb