Accor: EBITDA de peste un miliard de euro în 2023

F.D.
Companii / 26 februarie

Accor: EBITDA de peste un miliard de euro în 2023

Accor a raportat EBITDA record care a depăşit 1 miliard de euro, alături de o creştere de 23% a venitului pe cameră disponibilă în anul 2023 faţă de anul precedent. În 2024, Accor vizează menţinerea creşterii durabile şi se concentrează pe extinderea portofoliului său şi pe optimizarea operaţiunilor. Această perspectivă este susţinută de creşterea anticipată a sectorului turismului, cu previziuni care estimează 1,5 miliarde de călători internaţionali în 2024, conform unui comunicat de presă al companiei.

Privind în perspectivă, Sebastien Bazin, Chairman şi Chief Executive Officer al Accor, a declarat: "Deşi contextul geopolitic rămâne complex, anul 2024 se anunţă bogat în evenimente internaţionale majore care ne aşteptăm să continue să alimenteze creşterea şi de aceea pornim în acest nou an cu încredere. Accor este poziţionată ideal pentru a-şi continua expansiunea ambiţioasă şi pentru a da viaţă viziunii sale privind o industrie hotelieră inovatoare şi responsabilă, care creează valoare pentru acţionarii săi."

Accor a avut un an de succes în România, cu o creştere a veniturilor pe cameră disponibilă şi o rată de ocupare ridicată. Patru noi hoteluri au fost deschise în ţară anul trecut şi urmate de încă unul la începutul anului 2024. Cea mai recentă apariţie în portofoliul Accor din România este ibis Styles Sibiu Arsenal, un hotel nou cu 73 de camere în Sibiu, lângă Parcul Sub Arini.

"Performanţa Accor în România pentru anul 2023 constituie un semnal clar al prezenţei noastre solide şi al concentrării strategice pe această piaţă cheie. Pe parcursul anului trecut, am obţinut o creştere RevPAR - venitul per cameră disponibilă - de 16,7% şi am menţinut o rată de ocupare ridicată," a declarat Frank Reul, VP - Development Accor Premium, Midscale&EconomyEastern Europe, Balkans, Italy&Greece.

"Ne-am extins portofoliul cu cinci noi hoteluri, care au adăugat 395 de camere şi au marcat o creştere de 22%. Printre inaugurări se numără Mercure Sibiu Arsenal, ibis Styles Piteşti Argeş, ibis StylesBucharest Airport şi Mercure Conacul Cozieni. În 2024, am anunţat deja sosirea ibis Styles Sibiu Arsenal şi aşteptăm cu entuziasm debutul Swissotel Poiana Braşov în această primăvară.

Aceste realizări importante subliniază angajamentul nostru de a impulsiona industria ospitalităţii din România", a adăugat Frank Reul.

Accor deţine în prezent 20 de hoteluri în România, cu 2153 de camere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Informatii debut investitii la bursa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb