Achiziţia de telefoane recondiţionate, noul trend printre cetăţeni şi companii

V.G.
Companii / 2 decembrie 2022

Achiziţia de telefoane recondiţionate, noul trend printre cetăţeni şi companii

Achiziţia de telefoane recondiţionate a devenit un trend în România ultimilor ani, iar, cu o criză financiară care ne bate din nou la uşă, economia circulară pare să fie o opţiune tot mai viabilă pentru români, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în cazul ţării noastre, 40% dintre cei care achiziţionează un telefon recondiţionat au vârste între 18 şi 34 de ani, ei fiind urmaţi de cei cu vârste între 35 şi 44 de ani, cu un procent de 22%, în timp ce, românii între 45 şi 54 de ani reprezintă doar 20%.

9% dintre cei care au achiziţionat un telefon "expert hand" au între 55-64 de ani, iar alţi 9%, peste 65 de ani, potrivit cifrelor Klap.ro

Până nu demult, dispozitivele recondiţionate erau preferate de utilizatorii preocupaţi de efectele climatice ale încălzirii globale, multe persoane alegând să contribuie la protejarea mediului înconjurător prin achiziţionarea acestora (datorită amprentei de carbon semnificativ redusă).

Astazi, preţul este factorul decisiv atunci când românii caută un telefon recondiţionat. Astfel că, 45% dintre aceştia au ales un telefon cu valoare până în 1.000 de lei (21%, un telefon până în 500 de lei).

Pe de altă parte, cei care s-au orientat către un smartphone recondiţionat cu valoare cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei reprezintă doar un sfert (26%) dintre clienţi. Telefoanele cu preţuri între 2.000 şi 4.000 de lei sunt preferate de unul din cinci români (21%), iar cei cu cea mai mare dare de mână, adică cei care cumpără dispozitive recondiţionate de peste 4.000 de lei sunt doar 8%.

"Telefoanele recondiţionate oferă preţuri avantajoase. Unele modele sunt cu până la 60% mai ieftine faţă de preţul de lansare al dispozitivelor noi. În plus, ele beneficiază de minim 12 luni garanţie şi drept de retur 30 de zile, gratuit", a declarat Cristian David, CEO Klap România.

Orăşenii sunt cei care conduc segmentul de dispozitive recondiţionate cumpărate cu 59%, restul de 41% fiind reprezentat de cei din mediul rural.

Peste jumătate dintre telefoanele vândute de Klap (55%) sunt modele Samsung, pe locul 2 fiind telefoane Apple (28%). Pe podium îşi mai fac loc smartphone-urile Huawei, cu un procent de 14%, urmate de Xiaomi, Nokia, Motorola, Oppo.

Temerile românilor legate de telefoanele recondiţionate

Cel mai des, când aud de "telefoane recondiţionate", românii se gândesc automat la "telefoane second hand". Din fericire, cei doi termeni nu sunt sinonimi.

În cazul Klap.ro, recondiţionarea unui telefon este compusă din mai multi paşi (de aici denumirea "expert hand"):

-Recepţia telefonului

-Igienizarea cu substanţe antibacteriene

-Testarea, evaluarea şi gradarea (A+, A, B, C)

-Recondiţionarea propriu-zisă, hardware şi software

-Verificarea finală/Control calitate

-Serviciile post-vânzare (garanţie, suport tehnic, etc)

"Termenul "recondiţionat" este nou pentru publicul larg, dar prinde tot mai mult interes. În general, românii asociază temerile legate de telefoanele recondiţionate cu posibile defecte ascunse, lipsa de asistenţă post-vânzare sau, pur şi simplu, pierderea banilor investiţi într-un astfel de smartphone", a mai afirmat Cristian David, CEO Klap România.

Asemeni telefoanelor noi, telefoanele recondiţionate sunt supuse unor serii de teste care garantează functionalitatea completă, contrar telefoanelor second hand (care pot prezenta defecte ascunse).

"Oferim garanţie pentru fiecare aparat, spre deosebire de dispozitivele second hand. Oferta este una competitivă luând în calcul aspectul vizual. Totodată, telefoanele recondiţionate sunt livrate către clienţi într-un pachet complet ce conţine accesorii compatibile (încărcător, cablu şi cheie SIM). Şi nu în ultimul rând, toate telefoanele recondiţionate beneficiază de livrare şi retur gratuit", afirmă fondatorul Klap.ro.

În plus, pentru achiziţionare se pot folosi mai multe instrumente de plată (card debit/card cumpărături, credit în rate fixe online, transfer bancar sau ramburs la firma de curierat.)

Segmentul business (B2B) a devenit şi acesta tot mai interesat de economia circulară, iar acest lucru se vede în solicitările către Klap.ro care au crescut în ultimele 6 luni cu 260%. Acestea optează, cu precădere, pentru achiziţia de telefoane mobile (78%), laptopuri (14%) si tablete pe locul al 3-lea cu o pondere de 8%.

"Companiile aleg dispozitivele recondiţionate pentru raportul calitate - preţ oferit (de exemplu, angajaţii pot primi modele cu specificaţii mai bune pentru un buget care limitează opţiunile când vine vorba de aparate noi), portofoliul bogat de produse şi garanţia oferită de Klap România", este de părere Cristian David.

Avantajele cresc în momentul în care firmele aleg să îşi valorifice flotele actuale de dispozitive către Klap.ro (serviciul "Vinde"), scăpând astfel de proceduri contabiliceşti complexe şi diminuând, în final costul de achiziţie al dispozitivelor dorite.

Noutatea în domeniul comerţului cu produse recondiţionate îl reprezintă închirierea acestora.

"O optiune în domeniul business, care devine tot mai îndrăgită este închirierea. Principalii clienţi al acestui nou serviciu sunt companiile care organizează evenimente (conferinţe B2B, concerte, evenimente sportive, etc.). Închirierea nu se limitează doar la aceştia, ci se pretează oricăror companii care derulează proiecte cu durată determinată, de până la 1 an de zile (astfel nefiind nevoite să justifice achiziţia de dispozitive)", a conchis CEO-ul companiei.

Costurile de închiriere pornesc de la 5 euro/zi pentru un smartphone şi 7 euro/zi pentru o tabletă sau un laptop. Perioada medie de închiriere pentru gadgeturile sus numite este de 14 zile, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Semne evidente de criza economica,

    oamenii au mai putini bani ptr. "fite" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb