Achiziţia fondului Pensia Mea a adus Certinvest o creştere de 80% a numărului de clienţi

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 iulie 2015

Certinvest a înregistrat, în prima jumătate a anului 2015, o creştere de 80% a numărul de clienţi (de la 11.674 clienţi la sfârşitul anului trecut, la 21.045 clienţi la data de 30 iunie 2015) şi de 12,2 % a activelor, ca urmare a achiziţiei fondului de pensii facultative - Pensia Mea, potrivit unui comunicat de presă.

"Am reuşit într-un timp foarte scurt să aducem în zona pozitivă randamentul fondului de pensii private, ne pregătim pe mai departe echipele pentru dezvoltarea de oferte integrate, de economisire pe termen lung şi de instrumente financiare care să genereze performanţă", a declarat Eugen Voicu, Acţionar Fondator, Certinvest.

Randamentul Fondului Pensia Mea a depăşit pragul negativ odată cu intrarea în administrarea Certinvest, în luna aprilie 2015. Astfel, în aproape trei luni de la preluare, a marcat o creştere de 0,33 %, conform reprezentanţilor administratorului.

Pe segmentul instrumentelor cu venit fix, randamentul obţinut de fondul Certinvest Obligaţiuni în primele 6 luni s-a situat peste dobânda de la depozitele bancare, atingând 2,1%, conform lui Horia Gustă, Director General Certinvest.

"În timp ce dobânda maximă oferită la depozitele bancare de băncile din România a fost de 3%/an, pe o perioadă de 6 luni, vorbim de un câştig de 1,5%, inferior randamentului obţinut de fondul Certinvest Obligaţiuni", a declarat acesta.

Pe segmentul investiţiilor bursiere, în rândul indicilor principali de la Bursa de Valori Bucureşti, cel mai mare câştig a fost obţinut de indicele BET-XT (+3,54% în primele 6 luni ale anului). Fondul Certinvest XT Index, ale cărui investiţii sunt realizate în companiile care fac parte din indicele BET-XT, a înregistrat în aceeaşi perioadă un randament superior, de 3,79%.

Clienţii bărbaţi - cei mai activi, preferând fondurile de investiţii cu venit fix

Certinvest administrează în prezent un portofoliu de 11.015 clienţi, dintre care 136 sunt persoane juridice. Dintre clienţii persoane fizice, în prima jumătate a anului, cei mai activi au fost bărbaţii, reprezentând 83,9% din total.

Horia Gustă a spus: "Clienţii şi-au păstrat o abordare prudentă în ceea ce priveşte investiţiile realizate, orientându-se preponderent către fondurile de investiţii în instrumente cu venit fix. Certinvest Obligaţiuni s-a bucurat de cele mai mari sume atrase, adeziunea medie în acest fond fiind de 5.032 lei, aproximativ jumătate faţă de valoarea adeziunii medii în toate fondurile administrate de Certinvest (9.384 lei)".

Investitorii Certinvest au realizat în medie un număr de 6,42 tranzacţii online, în prima jumătate a anului, 4,02 dintre acestea fiind operaţiuni de adeziune. Fondurile de indice au cunoscut cel mai mare număr de tranzacţii, sumele tranzacţionate situându-se la o medie de 3.380 lei/tranzacţie.

Activele deţinute de clienţii de retail activi în prima jumătate a anului 2015 variază între 100 lei şi 400.000 lei, cu un activ mediu la data de 30 iunie 2015 de 34.648 lei.

În zona clienţilor premium, de tip HNWI (High Net Worth Individuals), unde Certinvest deţine o cotă de piaţă de 33,3%, s-au adăugat 84 de portofolii noi, cel mai mare dintre ele în valoare de 2,6 milioane de lei, portofoliul având un profil de risc scăzut, potrivit reprezentanţilor Certinvest. Investiţiile preferate au fost cele în instrumente cu venit fix.

La începutul lunii, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a respins proiectului de achiziţie prin care consorţiul format din SAI Certinvest şi SIF Transilvania doreau preluarea Axa Life Insurance, pe motiv că nu există soliditate financiară a potenţialului achizitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb