ACHIZIŢII STRATEGICE PE PIAŢA FINANCIARĂ Intercapital Invest preia fondul Investica

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2009

Răzvan Paşol, directorul Intercapital Invest: "Mai aşteptăm doar avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare pentru finalizarea tranzacţiei".

Răzvan Paşol, directorul Intercapital Invest: "Mai aşteptăm doar avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare pentru finalizarea tranzacţiei".

Casa de brokeraj "Intercapital Invest", condusă de Răzvan Paşol, are planuri ambiţioase de extindere, încheind recent un acord de achiziţie cu acţionarii "Investica Asset Management", care administrează în prezent două fonduri.

Directorul general al "Intercapital" a declarat că achiziţia Investica reprezintă un pas important în direcţia dezvoltării casei de brokeraj, şi că aceasta va duce la crearea unui grup integrat de furnizori de servicii de intermediere şi de administrare a activelor, coordonat de "Intercapital Invest".

De asemenea, domnia sa ne-a mai spus că va folosi aceeaşi strategie de dezvoltare pe care a folosit-o şi la dezvoltarea Intercapital Invest, res­pectiv "cu paşi mici, dar siguri".

"Aşteptăm avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare pentru finalizarea tranzacţiei, pe care probabil îl vom obţine într-o lună de zile", a mai adăugat domnul Paşol, nedorind însă să precizeze la ce valoare s-a ridicat achiziţia administratorului.

Ca urmare achiziţiei, < Intercapital Invest > urmează să obţină 99,99% din acţiunile Investica Asset Management. Leonard Vişan, actualul administrator al fondului, îşi va păstra poziţia de Director General în cadrul Investica, ne-a mai spus Paşol.

"Investiţia Intercapital Invest face ca Investica Asset Management să se alăture uneia dintre cele mai mari companii independente de brokeraj din România. Reputaţia de care se bucură aceasta, accesul la una dintre cele mai extinse baze de clienţi de pe piaţă, precum şi infrastructura pusă la dispoziţia clienţilor sunt ingredientele de care Investica avea nevoie pentru a dezvolta viziunea sa de business", a completat domnul Vişan.

Activele totale administrate de Investica AM se ridicau, la sfârşitul lunii august, la doar 3,1 milioane lei, având o cotă de piaţă de 0,1%. Societatea a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2005, activităţile sale fiind orientate către administrarea şi dezvoltarea fondurilor de investiţii, compania desfăşurând activităţi de administrare a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) şi administrarea altor organisme de plasament colectiv (AOPC) înregistrate la CNVM.

Investica Asset Management administrează, în prezent, două fonduri de investiţii, respectiv fondul des­chis de investiţii "Investica Altius" şi fondul închis de investiţii "Infinity".

De cealaltă parte, "Intercapital Invest" este cea mai mare companie independentă de brokeraj după valoa­rea tranzacţiilor intermediate la BVB în anul 2008, fiind înfiinţată în anul 1995 ca membru fondator al Bursei de Valori Bucureşti.

Compania a fost implicată în proiecte de marcă pe piaţa de capital, incluzând intermedierea celei mai mari oferte publice de vânzare de obligaţiuni din ţara noastră (Banca Mondială, în 2006), participarea la vânzarea celei mai mari oferte publice iniţiale din ţară (Transgaz, în 2007) sau intermedierea ofertei primului fond de investiţii înfiinţat prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti (OTP WiseRO, anul acesta).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb