Acord bilateral de parteneriat între FNGCIMM din ţara noastră şi ODIMM din Republica Moldova

G.D.
Miscellanea / 8 iulie 2022

Acord bilateral de parteneriat între FNGCIMM din ţara noastră şi ODIMM din Republica Moldova

Ca urmare a vizitei oficiale la Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-8 iulie 2022, a reprezentanţilor Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Republica Moldova şi a întâlnirilor de lucru derulate cu reprezentanţii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii S.A-IFN din România, în urma cărora a rezultat voinţa de a elabora un Plan de acţiuni bilaterale, cele 2 părţi, reprezentate de către dl. Dumitru NANCU - Director General al FNGCIMM şi dl. Dumitru PÎNTEA - Director Interimar ODIMM, şi-au exprimat prin semnarea unei Declaraţii Comune, intenţia de a încheia un ACORD bilateral de parteneriat, cu respectarea paşilor procedurali necesari aprobării ACORDULUI internaţional inter-instituţional, conform unui comunicat remis redacţiei.

"În baza relaţiilor privilegiate dintre România şi Republica Moldova, a vocaţiei comune internaţionale, a profilului instituţional asemănător al FNGCIMM şi respectiv ODIMM, precum şi a activităţilor specifice derulate de către instituţiile pe care le reprezentăm, prin prezenta declaraţie ne exprimăm intenţia înfrăţirii instituţionale pentru a colabora pe multiple planuri, atât în ceea ce priveşte obiectivele de afaceri şi strategice pe care le urmăreşte fiecare organizaţie, dar şi pentru o intensificare a reprezentării internaţionale a celor două instituţii.", a declarat dl Dumitru NANCU, directorul general al FNGCIMM.

"Transferul experienţei FNGCIMM este foarte important pentru ODIMM, mai ales în contextul în care Republicii Moldova i-a fost acordat recent statutul de ţară candidată de aderare la Uniunea Europeană. Acest acord de colaborare ne va permite să valorificăm cunoştinţele acumulate de colegii noştri români în perioada de accedere la UE, asigurând astfel o cale mai eficientă de susţinere financiară a IMM-urilor şi a unei rate înalte de absorbţie a fondurilor europene" a declarat dl. Dumitru PÎNTEA - Director Interimar ODIMM

Activităţile viitoare, consfinţite prin Acordul bilateral de parteneriat, vor viza, fără a se limita doar la acestea: schimburi de expertiză şi bune practici, identificarea unor programe şi proiecte de dezvoltare a sectorului IMM din România şi Republica Moldova. Părţile semnatare vor întări schimburile de experienţă în dezvoltarea serviciilor şi programelor adresabile sectorului antreprenorial bazându-se pe programele de succes derulate de partea română IMM INVEST şi AGRO, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, precum şi cooperarea cu organizaţii internaţionale, în special cu AECM - Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare. Ȋn acest sens, al cooperării internaţionale, în calitate de Vice-preşedinte al AECM, dl. Dumitru Nancu va susţine la Viena, propunerea de aderare a ODIMM cu prilejul Adunării Generale a acesteia ce va avea loc în perioada 14-17 septembrie 2022 în Austria, la Viena. Funcţia de vice-preşedinte al AECM reprezintă cea mai înaltă reprezentare pe care o instituţie financiară nebancară din ţara noastră o ocupă la nivel european, iar unul dintre obiectivele mandatului domnului NANCU în această calitate, precum şi în cea de membru în Consiliul de Administraţie al AECM, este de a susţine aderarea ODIMM în această prestigioasă organizaţie internaţională, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb