Acord de finanţare de circa 130 de milioane de dolari între Banca de Export-Import a Chinei şi POSTelecom

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 15 iunie 2004

Yang Zilin, preşedinte al Băncii de Export-Import a Chinei (Export-Import Bank of China) şi Radu Cernov, director general al companiei POSTelecom, au semnat recent acordul de finanţare a proiectului de construcţie a unei reţele de telecomunicaţii iniţiat de POSTelecom, în colaborare cu Zhongxing Telecommunication Equipment (ZTE) din China, informează un comunicat de presă al POSTelecom. Acordul a fost semnat în prezenţa preşedintelui Republicii Populare Chineze, Hu Jintao, şi a preşedintelui României, Ion Iliescu. Valoarea acordului de finanţare se ridică la aproximativ 130 de milioane de dolari şi reprezintă contravaloarea echipamentelor şi a serviciilor de telecomunicaţii care vor fi furnizate de către compania chineză ZTE, principalul partener al POSTelecom. Finanţarea a fost obţinută fără garanţii guvernamentale şi va fi realizată în trei etape, în primii trei ani de activitate ai companiei. Conform contractului, suma urmează să fie rambursată pe parcursul a 11 ani.

Începînd din toamna anului 2004, POSTelecom va furniza servicii diverse de telecomunicaţii, de la servicii de telefonie fixă - servicii de voce, mai exact convorbiri naţionale şi internaţionale prin tehnologia VoIP, dar şi cu valoare adăugată (apel în aşteptare, devierea şi restricţionarea apelurilor) - servicii VPN (reţele virtuale private) şi de acces la Internet (cu soluţii adaptate cerinţelor clienţilor - dial-up, broadband, linii închiriate), pînă la servicii de transmisiuni de date. Clienţii vor putea opta atît pentru serviciile furnizate prin abonamente, cît şi pentru cartele preplătite. Piaţa ţintă o constituie în principal utilizatorii urbani din sectorul rezidenţial. În primii trei ani de la lansarea pe piaţă, vor fi acoperite în total 14 oraşe cu o populaţie de peste 150.000 de locuitori.

ZTE este cel mai mare furnizor de echipamente de comunicaţii de pe piaţa chineză şi oferă soluţii personalizate pentru reţelele operatorilor din peste 40 de ţări din întreaga lume. Compania dezvoltă şi produce echipamente pentru telefonia fixă şi mobilă, pentru reţele optice, de date, reţele de generaţia următoare (NGN) şi reţele inteligente. ZTE este listată la bursa din Shenzen din 1997 şi a obţinut în 2003 un venit de 1,9 miliarde USD.

Înfiinţată în 1994, Banca de Export-Import a Chinei este unul dintre cele mai mari organisme de finanţare din lume şi joacă un rol din ce în ce mai important în sistemul financiar mondial, dar şi în dezvoltarea economiei chineze, prin sprijinirea exporturilor de echipamente, în special din industria de telecomunicaţii, IT şi electrotehnică şi prin încurajarea relaţiilor comerciale dintre China şi ţări din restul lumii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb