ACORD ÎNCHEIAT DE UNICREDIT CU FONDUL EUROPEAN DE INVESTIŢII Credite pentru IMM cu garanţie de 50%

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 decembrie 2018

UniCredit Bank oferă credite cu garanţie de 50% acordată de Fondul European de Investiţii, prin care întreprinderile mici şi mijlocii din România pot accesa o finanţare fără alte garanţii cu acoperire materială şi fără comision de garanţie, potrivit companiei, informează Agerpres.

Pe baza unui acord încheiat între UniCredit şi Fondul European pentru Investiţii, ca parte a programului Uniunii Europene pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (COSME, 2014 -2020), aceste finanţări sunt posibile prin garanţia oferită de COSME şi Fondul European pentru Investiţii Strategice (EFSI) înfiinţat în cadrul Planului de investiţii pentru Europa. Parteneriatul presupune emiterea de către Fondul European de Investiţii a garanţiei COSME pentru UniCredit Bank, ataşată creditelor pentru cheltuieli curente cu rambursări la termen. Acestea pot avea valori cuprinse între 277.000 lei şi 1.500.000 lei şi sunt disponibile pentru solicitanţii (companii mici şi mijlocii cu o cifră de afaceri cuprinsă între 200.000 euro şi cinci milioane euro) care întrunesc condiţiile de eligibilitate aferente.

Scopul EFSI este de a sprijini finanţarea şi implementarea investiţiilor productive în Uniunea Europeană şi de a asigura accesul sporit la finanţare.

Programul COSME pune la dispoziţia IMM un instrument financiar cu scopul de a diminua dificultăţile întâmpinate de întreprinderi atunci când accesează o finanţare, ca parte a strategiei Europa 2020, ce are ca obiectiv susţinerea unei creşteri economice sustenabile, inteligente şi durabile.

Septimiu Postelnicu, vicepreşedinte executiv, Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank, a declarat: "Întreprinderile mici şi mijlocii sunt un adevărat motor al economiei şi au nevoie de susţinere pentru a se dezvolta. Accesarea cu uşurinţă a instrumentelor financiare este un factor critic în acest sens, care poate face diferenţa între stagnare şi creştere. De aceea, prin creditele cu garanţie de 50%, UniCredit îşi doreşte să ajute antreprenorii să investească în creşterea sustenabilă a afacerii lor şi în crearea de locuri de muncă pe piaţa locală. Afacerile care vor accesa acest tip de credit se vor bucura de 0 comision de garanţie şi 0 garanţii cu acoperire materială".

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 26 milioane de clienţi o reţea unică vest, central şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb