Acordul de constituire a noii alianţe de guvernare din Republica Moldova a fost semnat

Elena Deacu
Internaţional / 23 iulie 2015

Actualizare 19:04 Maia Sandu, propusă pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

Maia Sandu a fost propusă de Partidul Liberal-Democrat (PLDM) pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, informează Jurnal de Chişinău.

Anunţul privind propunerea candidaturii Maiei Sandu a fost făcut de Marian Lupu, liderul Partidului Democrat (PDM).

Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal din Republica Moldova au semnat joi acordul pentru formarea unei noi coaliţii - Alianţa pentru Integrare Europeană 3.

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a anunţat miercuri seara că s-a ajuns la un acord asupra candidaturii la funcţia de prim-ministru, iar numele urma să fie anunţat joi.

---

Actualizare 16:10 MAE salută constituirea coaliţiei de guvernare în Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe salută semnarea Acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană, astăzi, 23 iulie 2015, la Chişinău, de către Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal.

Potrivit unui comunicat al MAE, acordul pune bazele unei majorităţi pro-europene, în consens cu aşteptările cetăţenilor, aşa cum au fost acestea exprimate prin votul pro-european din 30 noiembrie 2014 şi reconfirmate de rezultatele alegerilor locale din iunie 2015.

"Îmi exprim speranţa că viitorul Guvern, format pe acest fundament pro-european, va avea un program de acţiune ambiţios şi cuprinzător, îndreptat spre continuarea în ritm susţinut a parcursului european al Republicii Moldova, spre aprofundarea reformelor şi consolidarea stabilităţii macroeconomice. Mă bucur că mesajele în acest sens transmise constant în ultima perioadă, inclusiv cu ocazia vizitei mele la Chişinău din iunie, au fost înţelese", a declarat Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe.

---

Liderii partidelor proeuropene de la Chişinău au semnat joi acordul de constituire a noii coaliţii de guvernare în Republica Moldova - Alianţa pentru Integrare Europeană-3.

Acordul, parafat marţi seara, a fost semnat de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (PD), şi de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL).

''Acest moment a fost aşteptat de întreaga societate, pentru a face faţă tuturor problemelor cu care se confruntă Republica Moldova'', a declarat Vlad Filat înainte de semnarea documentului.

PLDM, PD şi PL - care deţin 55 de mandate din totalul de 101 ale parlamentului - au convenit asupra creării unei majorităţi parlamentare în urma demisiei prezentate la 16 iunie de guvernul condus de Chiril Gaburici, guvern susţinut de o alianţă minoritară a liberal-democraţilor şi democraţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb