Acordul militar dintre România şi Republica Moldova, atacat de comunişti la Curtea Constituţională

F.A.
Politică / 8 august 2013

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a contestat la Curtea Constituţională legalitatea "Acordului privind colaborarea militară dintre Republica Moldova şi România", aprobat în lipsă de cvorum de coaliţia majoritară din Parlament la finele lunii iunie, informează BASA-press.

Potrivit PCRM, acest document contravine Constituţiei şi statutului de neutralitate al Republicii Moldova, în condiţiile în care România este stat membru NATO. Totodată, fracţiunea PCRM care a votat împotriva acestui acord, a atras atenţia că după ratificarea lui va urma o reacţie negativă nu numai din partea Ucrainei şi Rusiei, dar mai ales din partea administraţiei din stânga Nistrului, conform sursei citate.

"Acordul va duce la intensificarea separatismului în această regiune", a declarat membrul PCRM Mihail Mocanu, citat de BASA-press.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a declarat că este "categoric" împortiva cooperării militare cu ţara noastră, în condiţiile în care nu este soluţionată încă problema integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Acordul între guvernele de la Chişinău şi Bucureşti privind cooperarea în domeniul militar a fost votat în lipsă de cvorum, din cauză după părăsirii sălii de către PCRM nu au rămas decât 50 de deputaţi, în condiţiile în care minimul necesar pentru realizarea cvorumului este de 51, menţionează BASA-press.

Potrivit acordului, părţile semnatare vor coopera prin diferite forme, precum consultări şi reuniuni de lucru, vizite reciproce, schimb de reprezentanţi, exerciţii militare comune, schimb de ofiţeri şi docmentaţie. O comisie mixtă ar urma să fie responsabilă de organizarea şi coordonarea cooperării bilaterale în domeniul militar dintre cele două ţări. Acordul între guvernele Republicii Moldova şi României privind cooperarea în domeniul militar a fost semnat la Chişinău la 20 aprilie 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb