ACPR cere modificări la scrisoarea de intenţie către FMI

C.P.
Macroeconomie / 19 mai 2010

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) a trimis Primului-Ministru o notă de poziţii privind modificări la scrisoarea de intenţie către FMI, pentru a veni cu adevărat în sprijinul relansării economice a României şi a reducerii deficitului bugetar, arată un comunicat al alianţei.

În urma discuţiilor avute de reprezentanţii Consiliului Economic şi Social, unde Alianţa Confederaţiilor Patronale din România are 12 voturi din 15, cu ministrul Finanţelor Sebastian Vladescu şi cu ministrul Muncii Mihai Şeitan, s-a ajuns la următoarele decizii:

I. Măsuri propuse de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România şi neacceptate de către Ministerul Finanţelor şi de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale:

1. Menţinerea integrală a pensiilor sub 1.000 de lei. Ministrul Finanţelor a declarat că toate pensiile vor fi reduse cu 15 procente şi că se vor institui programe sociale ţintite de compensare, pentru categoriile cu venituri reduse. ACPR cere Guvernului să-şi reconsidere poziţia ţinând cont de situaţia disperată în care se află pensionarii cu venituri mici.

2. Nu s-a acceptat varianta reducerii în sectorul bugetar a fondului de salarii cu 25% şi cu decizia fiecărui minister de a opera altfel de restructurări. Ministrul a declarat că reducerea se va aplica pe salarii şi că nu vor exista negocieri în acest sens.

3. Nu a fost de acord cu externalizarea serviciilor sociale.

II. Măsuri propuse de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România şi acceptate de către Ministerul Finanţelor şi de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale:

1. S-a acceptat restructurarea în termen de 2 luni a societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat.

2. În cazul combaterii evaziunii fiscale, ministrul Vlădescu a afirmat că în cursul zilei de astăzi, 19 mai, în şedinţa de Guvern, va fi prezentat un pachet legislativ cu măsuri ferme pe acest domeniu care va fi promulgat prin OUG.

3. Ministrul Finanţelor a declarat că susţine fără rezerve adoptarea de urgenţă a legii parteneriatului public-privat în varianta avizată de CES cu propunerile Alianţei Confederaţiilor Patronale din România.

4. Ministrul Finanţelor nu a respins varianta menţinerii actualului sistem fiscal în domeniul IT, propunere care rămâne în analiză.

5. A acceptat modificarea legii achiziţiilor publice în varianta ACPR.

6. A fost de acord cu limitarea cheltuielilor materiale, administrative şi cu cele destinate deplasărilor.

7. A fost de acord cu stabilirea termenelor de aplicare a măsurilor de austeritate.

8. Ministrul a făcut observaţia că există un program de sprijin pentru agricultură, dar nu sunt bani pentru aplicarea lui.

Din păcate, Guvernul României susţine următoarea măsură care se va dovedi extrem de nocivă pentru economia românească:

În pilonul 2 de pensii private pentru următorii 2 ani să fie virate doar 0,5% din contribuţii în loc de 2,5%, cât prevede legea, ceea ce e echivalent cu naţionalizarea contribuţiilor la pensiile private şi amanetarea viitorului cetăţenilor care au contribuit la sistemul de pensii privat. ACPR cere Guvernului să nu se modifice contribuţia pentru pilonul 2 de pensii, a mai precizat Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al ACPR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb