Blinken vine luni în Marea Britanie ca să discute despre Ucraina şi Orientul Mijlociu

R.S.
Internaţional / 8 septembrie

Blinken vine luni în Marea Britanie ca să discute despre Ucraina şi Orientul Mijlociu

Secretarul de stat american Antony Blinken vine luni în Regatul Unit, pentru a vorbi despre Ucraina şi situaţia din Orientul Mijlociu la o săptămână după ce Marea Britanie a suspendat unele licenţe de export de arme cu Israelul din cauza echipamentelor care ar putea fi utilizate în războiul din Gaza şi i-ar afecta pe civili, relatează Reuters.

În timpul vizitei sale, programată până marţi, Antony Blinken va deschide Dialogul Strategic dintre SUA şi Marea Britanie, "reafirmând relaţia noastră specială", după cum a declarat sâmbătă Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Şeful diplomaţiei americane se va întâlni, de asemenea, cu înalţi oficiali guvernamentali pentru a discuta aspecte legate de regiunea Indo-Pacific, pactul de apărare AUKUS - dintre SUA, Australia, şi Marea Britanie - Orientul Mijlociu şi eforturile colective de a sprijini Ucraina în războiul împotriva Rusiei, potrivit Reuters.

La 2 septembrie, Marea Britanie a declarat că suspendă imediat 30 dintre cele 350 de licenţe de export de arme cu Israelul, afirmând că există riscul ca astfel de echipamente să fie utilizate pentru a comite încălcări grave ale dreptului umanitar internaţional în războiul Israelului cu Hamas din enclava palestiniană Gaza, dens populată.

Administraţia preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris, care candidează pentru a-i succeda în funcţie, este supusă presiunilor din partea criticilor războiului pentru a suspenda unele livrări de arme către Israel, cel mai apropiat aliat al Washingtonului în Orientul Mijlociu. Un oficial american a declarat în iulie că administraţia Biden va relua expedierea de bombe de 500 de livre către Israel, dar va continua să se abţină de la furnizarea de bombe de 2.000 de livre din cauza îngrijorărilor legate de utilizarea acestora în Gaza.

Directorul CIA William Burns, negociatorul şef al SUA pentru încetarea războiului din Gaza, a declarat sâmbătă la Londra că o propunere mai detaliată de încetare a focului va fi făcută în zilele următoare.

Vizita lui Blinken la Londra intervine, de asemenea, după ce, sâmbătă, în premieră, William Burns a apărut în public alături de omologul său britanic, şeful MI6 Sir Richard Moore, la o conferinţă organizată de Financial Times. Tot în premieră, cei doi au semnat un editorial comun în cotidianul financiar britanic, în care au vorbit despre provocările actuale de securitate şi în special despre Rusia, mai scrie Reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. SUA trebuie sa faca acelasi lucru, sa nu mai livreze arme catre regimul genocidal de la Tel Aviv. Si sa permita Curtii Penale Internationale sa deruleze mandatele de arestare pentru Netanianu si ministrul criminal al apararii.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb