Acţionarii Alro au ales trei noi membri ai board-ului

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 8 aprilie 2022

Acţionarii Alro au ales trei noi membri ai board-ului

Igor Higer, Genoveva Năstase şi Dragoş Adrian Voncu au fost aleşi ca administratori ai Alro Slatina (ALR) cu mandate până în aprilie 2023, conform deciziei acţionarilor producătorului de aluminiu, publicată astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cei trei, ce până acum aveau mandate provizorii, i-au înlocuit pe ruşii care îşi prezentaseră demisiile din Consiliul Alro imediat după izbucnirea conflictului din Ucraina. Între cei care atunci au renunţat la poziţia de administrator al producătorului de aluminiu se afla Pavel Machitski, fiul lui Vitali Machitski, proprietarul combinatului.

Genoveva Năstase este directorul financiar al Alro Slatina, iar Dragoş Adrian Voncu este directorul juridic al companiei. Igor Higer este preşedintele Vimetco Extrusion, producător de aluminiu extrudat, filială a Alro.

La scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, preşedintele Senatului Florin Cîţu a cerut Ministerului Finanţelor Publice o analiză a companiilor cu acţionariat rusesc din ţara noastră, pentru a vedea dacă există persoane aflate pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene, precum şi dacă aceste companii primesc ajutor de stat. Alro se află pe lista companiilor din România cu acţionariat rusesc şi, conform Newsweek România, Vitali Machitski ar fi primit în ultimii patru ani ajutor de un miliard de lei de la Statul Român, atât pentru Alro Slatina cât şi pentru Alum Tulcea, companii pe care le controlează prin Vimetco Pls Nicosia. Totodată, prin firma Imex Oil Limited înregistrată în Nicosia, Cipru, magnatul rus intermediază importurile de gaze în ţara noastră de la gigantul Gazprom, conform Newsweek.

La finele anului trecut, Alro Slatina şi-a redus producţia de aluminiu primar de la cinci hale de electroliză la două hale, din cauza preţurilor mari ale energiei.

Alro Slatina este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitatea de producţie, fiind şi cel mai mare consumator de energie electrică din România.

Vimetco PLC din Cipru deţine 54,19% din producătorul de aluminiu din Slatina, în timp ce Pavăl Holding are 23,2%, iar Fondul Proprietatea deţine 10,2% din Alro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb