Acţionarii "Azomureş" şi-au ales noua conducere

RALUCA MARIN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 august 2012

Acţionarii "Azomureş" şi-au ales noua conducere

Acţionarii "Azomureş" (simbol AZO) au ales, în şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) de miercuri, noul Consiliu de Administraţie (CA), format din cinci membri, pentru un mandat de patru ani, se arată într-un comunicat remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, din CA vor face parte Andrew Henry Zivy, Jan Kadanik, Manuela-Nicoleta Bobîrnac-Iones-cu, Gilles Louis Gabriel Viellet şi Markus Beat Wirth.

La sfârşitul lunii martie, "Azomureş" numise, în calitate de administratori provizorii, pentru ocuparea locurilor vacante rezultate în urma demisiilor administratorilor precedenţi, patru noi persoane. Astfel, Andrew Henry Zivy deţinea funcţia de Preşedinte al CA, Jan Kadanik, pe cea de Vicepreşedinte al CA, iar Manuela Nicoleta Bobîrnac-Ionescu, respectiv Gilles Louis Gabriel Viellet, erau membri ai CA.

Tot în cadrul Adunării Generale au fost confirmate şi aprobate demisiile membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii care şi-au prezentat această opţiune în cursul anului 2012. Fiecare dintre administratorii demisionari trebuie să confirme faptul că şi-a îndeplinit toate responsabilităţile faţă de societate, în calitate de membru al CA şi că nu mai are niciun fel de obligaţie care să rezulte din calitatea de membru al CA.

AGOA a decis, în şedinţa de miercuri, aprobarea încheierii de către "Azomureş", împreună cu "Chimpex" şi "Ameropa Grains", a unui acord de trezorerie centralizată cu una din instituţiile de credit reputate, prezente pe piaţa locală, se mai arată în comunicat.

"Azomureş" este deţinută în proporţie de 96,49% de traderul elveţian de îngrăşăminte şi cereale "Ameropa Holding", după ce aceas-tă companie a reuşit să adauge, în urma ofertei publice finalizate pe 25 iunie, puţin peste 20 de procente din AZO celor 75,8 procente pe care le achiziţionase de la acţionarii majoritari precedenţi.

La depăşirea pragului de 95% din acţiunile unui emitent, deţinătorul poate cere, prin lege, delistarea companiei.

"Ameropa" a anunţat, la finalul lunii martie, că va investi 200 de milioane de dolari, în următorii patru ani, pentru retehnologizarea instalaţiilor de pe platforma "Azomureş", cu scopul de a reduce impactul asupra mediului şi de a eficientiza producţia de îngrăşăminte, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Combinatul "Azomureş" a obţinut un profit de 46,5 milioane lei, în primul trimestru, în urcare cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul unei cifre de afaceri în creştere cu 9%, la 446,4 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb