Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat majorarea de capital social prin emiterea de acţiuni noi

M.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 aprilie 2021

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat majorarea de capital social prin emiterea de acţiuni noi

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au aprobat, ieri, în adunarea de bilanţ, majorarea capitalului social cu aproape 573,77 milioane de lei, prin emiterea de acţiuni noi, fiecărui investitor urmând să-i fie alocată o acţiune gratuită la zece deţinute, după cum reiese din comunicatul cu deciziile publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea rezervelor constituite din profitul anului trecut.

Data de înregistrare, cea care defineşte investitorii care vor beneficia de gratuite, este 10 septembrie, iar data plăţii este 13 septembrie.

De asemenea, ieri, acţionarii Băncii Transilvania au mai aprobat derularea unui program de răscumpărare pentru cel mult 35 milioane de acţiuni (0,61% din totalul acţiunilor ce compun capitalul social al instituţiei), achiziţiile urmând să se facă la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mare de 3,5 lei. Operaţiunea face parte dintr-un program de tip stock option plan, ce vizează implementarea unui sistem de remunerare şi derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioada de cel puţin trei ani, precum şi plata unor remuneraţii fixe.

Pentru anul trecut, Banca Transilvania a raportat un profit net individual de 1,197 miliarde lei, cu 26,1% sub cel din anul 2019, declin apărut în contextul creşterii de provizioane. Din acest profit, 197,78 milioane de lei au fost repartizaţi la capitolul rezerve legale şi alte rezerve, iar suma de 425,75 de milioane de lei la capitolul rezerve din profit net.

Totodată, acţionarii TLV au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2021 ce estimează un profit brut de 1,516 miliarde de lei la venituri operaţionale de 4,149 miliarde de lei, cheltuieli operaţionale de 2,043 miliarde de lei şi provizioane de 590 de milioane de lei.

Banca Transilvania, cea mai importantă companie de la BVB în indicii de pieţe emergente a FTSE Russell şi de pieţe de frontieră a MSCI, are o capitalizare bursieră de circa 14,14 miliarde de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb