Acţionarii "Caromet" au decis să majoreze capitalul social

Ana Moglan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2004

Societatea "Caromet" Caransebeş îsi va majora capitalul social cu peste 55 miliarde de lei, prin emisiunea unui număr de 2.202.000 de acţiuni cu valoarea nominală de 25.000 lei/titlu. Preţul la care pot subscrie acţionarii înregistraţi la data de referinţă este acelaşi cu valoarea nominală a acţiunilor emise. După majorare, în cazul subscrierii integrale a titlurilor noi, capitalul social al "Caromet" va depăşi valoarea de 109,8 miliarde de lei.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor "Caromet", în care s-a decis majorarea de capital menţionată au fost completate atribuţiile Consiliului de Administraţie şi s-a aprobat deschiderea unor noi puncte de lucru în Ploieşti şi Cluj-Napoca.

Capitalul social al "Caromet" este divizat în titluri cu valoarea nominală de 25.000 lei şi este deţinut de societatea "Iaşitex" Iaşi, în proporţie de aproape 70%, de SIF "Banat-Crişana" - 17,34%, restul de 12,66% fiind în proprietatea micilor acţionari.

Titlurile emise de "Caromet" Caransebeş se tranzacţionează în cadrul categoriei de bază a pieţei Rasdaq, sub simbolul ARMT, dar sînt temporar suspendate de la tranzacţionare din data de 25 august anul curent, în vederea desfăşurării AGEA. "Caromet" este listată pe Rasdaq din 25 august 1997 şi pînă în prezent au fost consemnate doar 66 de tranzacţii cu acţiunile emise, ultimul transfer fiind înregistrat în luna mai anul trecut.

"Caromet" Caransebeş a fost cumpărată luna trecută de la AVAS de omul de afaceri Ştefan Vuza, împreună cu o altă societate, "Metalurgica Aiud". Achiziţiile au fost făcute prin intermediul companiilor "Iaşitex" şi "Contactoare" Buzau, care fac parte din grupul "Serviciile Comerciale Romane" (SCR), controlat de Ştefan Vuza. "Iaşitex" Iaşi, împreună cu Asociaţia Salariaţilor "Caromet" Caransebeş şi persoana fizica Pavel Petru Ponetchi au cumpărat atunci pachetul majoritar de 69,99% de acţiuni al "Caromet" Caransebeş deţinut de AVAS. Valoarea totală a tranzacţiei s-a ridicat la 8,3 milioane de euro, reprezentînd preţul pachetului de acţiuni, investiţii de dezvoltare şi investiţii pentru protecţia mediului. Grupul "Serviciile Comerciale Române" a fost înfiinţat în anul 1993. În componenţa grupului mai intră SCR Piatra Neamţ, "Contactoare" Buzău, "Sinterom" Cluj-Napoca, "Uzuc" Ploieşti, "Aisa Invest" Piatra Neamţ, "A1 Impex" Cluj-Napoca, "Eurohouse" Piatra Neamţ şi "Chimcomplex" Borzeşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb