Acţionarii "CI-CO" au aprobat majorarea capitalului social cu 6,49 milioane de lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 ianuarie 2015

Acţionarii "CI-CO" au aprobat majorarea capitalului social cu 6,49 milioane de lei

Acţionarii "CI-CO" SA (CICO) au decis, pe 15 ianuarie, majorarea capitalului social cu 6,49 milioane de lei, la 7,14 milioane de lei, în numerar, pentru asigurarea capitalului de lucru, potrivit unui raport postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Preţul de subscriere al acţiunilor în cadrul majorării este de 2,5 lei/unitate.

Conducerea "CI-CO" a propus ca acţiunile subscrise să fie plătite în proporţie de 30%, la data subscrierii, iar restul în termen de cel mult trei ani de la data publicării hotărârii AGA în Monitorul Oficial.

Unele voci consideră că această majorare reprezintă o metodă prin care SIF Muntenia, acţionarul majoritar, să îşi asigure controlul asupra "CI-CO".

În septembrie 2014, SIF4 Muntenia a reuşit să impună o nouă conducere la "CI-CO", Dănuţ Porumb, preşedintele SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4, devenind şi preşedintele "CI-CO".

SIF4 Muntenia fusese autorizată, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, să convoace acţionarii "CI-CO", după ce a apelat la instanţă, în urma neînţelegerilor cu conducerea societăţii.

În prezent, SIF Muntenia deţine 92,16% din capitalul social al "CI-CO", însă acest pachet este în litigiu.

SIF Muntenia mai solicitase convocarea AGA la finele anului 2013, însă consiliul de administraţie al "CI-CO" de atunci nu a dat curs solicitării.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a sancţionat, printr-o decizie din luna aprilie a anului trecut, pe preşedintele CA al societăţii, Ana Mihai, şi pe doi membri ai Consiliului "CI-CO", cu amenzi de 30.000 lei fiecare şi a obligat conducerea să convoace Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor în 30 de zile de la data deciziei.

Potrivit ASF, consiliul a dispus suspendarea drepturilor de vot aferente întregii deţineri a SIF Muntenia, în toate adunările generale din 2004, până la derularea ofertei publice adresate tuturor deţinătorilor de valori mobiliare, cu toate că legea prevede suspendarea drepturilor aferente valorilor mobiliare ce depăşesc pragul de 33% din capitalul social, până la derularea ofertei publice.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în anul 2011, trimiterea în judecată a lui Sorin Beraru, într-un dosar privind fraudarea societăţii "CI-CO" SA cu 3,65 milioane de dolari, din 1999.

Omul de afaceri este prezumat că ar fi obţinut sprijinul direct al unor funcţionari din cadrul Fondului Proprietăţii de Stat pentru a cumpăra pachetul de 70% din acţiunile deţinute de F.P.S. la "CI-CO".

Potrivit DNA, funcţionarii F.P.S. au aprobat în mod nelegal cesionarea acţiunilor deţinute de F.P.S. la "CI-CO" către Societatea de Investiţii Financiare Muntenia.

În martie 1999, Sorin Beraru a cumpărat de la SIF Muntenia pachetul de 76,46% de acţiuni la "CI-CO", prin achiziţionarea atât în nume propriu, cât şi pe numele a două societăţi comerciale, controlate de fapt tot de el. Acţiunile au fost cumpărate la un interval de timp foarte scurt faţă de momentul cesionării, astfel încât eventualii ofertanţi să nu afle de cesiunea derulată cu o zi înainte, ceea ce ar fi determinat creşterea valorii acţiunilor în eventualitatea unei licitaţii, potrivit procurorilor. CNVM a dispus anularea tranzacţiei de cumpărare.

Acţiunile CICO sunt suspendate de la tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb