Acţionarii Hidroelectrica sunt convocaţi, pe 9 ianuarie, să decidă realegerea membrilor Consiliului de Supraveghere (CS) pentru un nou mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 19 ianuarie.
În fapt, acţionarii trebuie să decidă revocarea CS - format din Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Dorin Liviu Nistoran, Andreea Lambru, Andreea Negru, Laurenţiu Dan Tudor şi Oana Truţă, dar tot aceştia sunt propunerile făcute de Ministerul Energiei (primii şase) şi Fondul Proprietatea (ultima) pentru noul CS.
Remuneraţia acestora va fi egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform clasificării anterior numirii.
În decembrie, acţionarii Hidroelectrica au respins propunerile Fondului Proprietatea, de aprobare a declanşării unei acţiuni în instanţă împotriva membrilor consiliului de supraveghere şi a directoratului care au aprobat majorarea tarifelor în relaţia cu Hidroserv, dar şi noua organigramă.
Compania a realizat în primele nouă luni ale anului un profit brut de 1,19 miliarde lei, raportat la o cifră de afaceri de 2,41 miliarde lei.
În anul 2016, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,36 miliarde lei, raportat la venituri totale de 3,39 miliarde lei.
Ministerul Energiei este acţionarul principal al producătorului de energie, cu o participaţie de 80%, în timp ce Fondul Proprietatea deţine 20%.
1. La Fel
(mesaj trimis de Aurariu S în data de 05.01.2018, 20:13)
Ca deobicei interimat politik
Tipik PSD