Meta Estate Trust SA, o nouă companie pe piaţa imobiliară din România, anunţă că în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, care a avut loc în data de 14 iunie 2021, a fost aprobată majorarea capitalului social cu suma de 20 de milioane de lei. Compania îşi propune să atragă această sumă de la investitorii de pe Bursa de Valori Bucureşti, printr-un plasament privat organizat la începutul lunii iulie, conform unui comunicat remis redacţiie
"Piaţa rezidenţială locală se află într-una dintre cele mai bune perioade ale sale şi oferă o oportunitate unică pentru investitori. În doar câteva luni, Meta Estate Trust a reuşit deja să atragă 30 de investitori de renume, hotărâţi să transforme compania într-o poveste de succes autentică. Cu cele 19 milioane de lei atrase anterior, împreună cu suma de 20 de milioane de lei planificată să fie atrasă în această vară, vrem să devenim un jucător important pe piaţa imobiliară şi de capital din România. Viitorul plasament privat va oferi o premieră pentru Bursa de Valori Bucureşti: toţi investitorii vor beneficia ulterior de o alocare de acţiuni preferenţiale de 14,425% din suma totală investită," a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.
Meta Estate Trust are o structură de tip holding şi îşi propune să fructifice cele mai bune oportunităţi din sectorul imobiliar local, concentrându-se pe segmentul rezidenţial urban mare, reprezentat într-o primă etapă de Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. În mai 2021, Meta Estate Trust a finalizat prima rundă de finanţare, după ce a atras 19 milioane de lei de la 30 de investitori. Capitalul atras în această rundă a fost utilizat pentru achiziţia a aproximativ 40 de proprietăţi - apartamente noi în Bucureşti, Constanţa şi Mamaia. Pentru a maximiza rentabilitatea investiţiei, înainte de a fi vândute sau închiriate către clientul final, unele apartamente vor fi amenajate cu sprijinul Delta Studio, acţionar în cadrul Meta şi unul dintre cei mai mari furnizori de amenajări interioare de lux din România.
Modelul de business adoptat de Meta Estate Trust este unic în România, bazat pe un ciclu scurt de rotire a capitalurilor, de maximum 18 luni. Pentru a reduce riscurile legate de investiţiile în real estate, Meta are în vedere atât achiziţii directe de apartamente în diverse faze de finalizare cât şi intrarea în parteneriate cu dezvoltatori imobiliari consacraţi. Datorită expertizei şi implicării acţionarilor, Meta deţine experienţă şi competenţe complementare în domenii precum vânzări, amenajări interioare sau atragere de capital, care sunt puse la dispoziţia dezvoltatorilor pentru a adăuga valoare în proiectele la care aceştia participă. În acest sens, compania discută în prezent cu mai mulţi dezvoltatori pentru a-i ajuta să beneficieze nu numai de capital pentru dezvoltare, ci şi de reţeaua de vânzări a Meta Estate. Compania are în vedere, de asemenea, investiţii directe în acţiuni ale dezvoltatorilor locali pentru a maximiza randamentele oferite acţionarilor.
Cu ocazia AGA din 14 iunie, acţionarii au aprobat numirea Comitetului Consultativ alcătuit din 5 membri, acţionari ai companiei - Marian Alecu (antreprenor în HoReCa şi turism), Ilinca von Derenthall (membru independent cu experienţă desăvârşită în Consilii de Administraţie), Viorel Nica (Capital Leasing IFN), Andreea Păun (Griffes) şi Marius Scuta (JLL). Ilinca von Derenthall a fost aleasă preşedinte al Consiliului Consultativ. Acest consiliu va asista conducerea în toate etapele de dezvoltare a afacerii.
Meta Estate Trust este administrat de o companie de management, Meta Management Team SRL, înfiinţată de cei şase iniţiatori ai proiectului: Eugen Voicu prin Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu, preşedinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator Erudio şi Ascendis Consulting, Delta Studio, prin antreprenorii Dragoş Bonea şi Alex Bonea, Cosmin Mizof, Head of Risk Management la Certinvest şi Mentor 2 Invest. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ţinte de randament proiectată ca medie anuală în primii zece ani de peste 15%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.06.2021, 09:33)
Se pregateste un fel de Holde Agri varianta pe imobiliare cu actiuni preferentiale , si apoi dupa listare cu majorare de capital cu aport in numerar.
Iesirea actionarilor de la inceput in doi pasi si raman cei multi dar .....
Este doar o parere.
2. Inginerii financiare
(mesaj trimis de Mike în data de 18.06.2021, 11:31)
Unde apare Eugen Voicu, se coace o inginerie financiară