Acţionarii Prebet au aprobat planul de investiţii de16 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 februarie 2021

Solicitarea ca societatea să distribuie dividende de 10,02 milioane de lei nu a primit undă verde de la acţionari Compania şi-a ales Consiliul de Administraţie pentru următorii patru ani

Acţionarii Prebet Aiud (PREB) au aprobat planul de investiţii în valoare de 16 milioane de lei, propus de Anodin Assets, se arată într-un raport al producătorul de betoane pentru construcţii remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din suma totală, 3,6 milioane de lei vor merge către investiţii în utilaje şi echipamente aferente activităţii curente a companiei, iar 12,4 milioane de lei vor fi alocate către a) investiţii financiare, respectiv în acţiuni, obligaţiuni şi titluri de stat emise de Statul Român sau de alte state membre din zona euro, tranzacţionate prin pieţe reglementate, precum şi acţiuni sau părţi sociale ale unor societăţi nelistate şi b) investiţii imobiliare în imobile (terenuri şi/sau construcţii) situate în ţara noastră sau alte state membre din zona euro.

Propunerea ca societatea să schimbe destinaţia sumei de 10,02 milioane de lei, reprezentând rezerve constituite din profitul net al companiei obţinut în anii precedenţi şi distribuirea sumei ca dividende, respectiv o alocare de 0,22 lei/acţiune, nu a primit aprobarea acţionarilor. Solicitarea venise din partea unui grup de acţionari persoane fizice ce deţin împreună 6,3% din Prebet.

De asemenea, a fost aleasă componenţa Consiliului de Administraţie pentru un mandat de patru ani, în urma solicitării venite din partea acţionarului GES - Green Energy Specialists.

Iulian Alin Moruţan, Daniel Liviu Deceanu, Christopher Nicolae Raţiu, Sorin Florin Sălăgean-Mihetiu şi Francisc Mathe sunt care au primit votul acţionarilor la adunarea de la finele săptămânii trecute. Ioan Demeter nu mai fost ales în noul board.

La finele anului trecut, cel mai important acţionar al Prebet Aiud era Liviu Hagea, ce deţinea 30,86% din companie. GES - Green Energy Specialists avea 17,52% din producătorul de betoane pentru construcţii, în timp ce Anodin Assets deţinea 13,35% din acţiunile emitentului.

Potrivit unui articol publicat în Gazeta de Cluj în data de 6 iulie a anului trecut, Anodin Assets era una dintre cele nouă societăţi comerciale din Cluj-Napoca care la acel moment aveau acţiuni la purtător. În luna iulie a anului 2019, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care a interzis deţinerea şi emiterea acţiunilor la purtător, societăţile pe acţiuni fiind obligate să transforme acţiunile la purtător în acţiuni nominative până la data de 21 ianuarie a acestui an. În data de 18 ianuarie, Registrul Comerţului a publicat lista companiilor din ţara noastră care la acea dată încă aveau acţiuni la purtător, iar Anodin Assets nu apare pe listă.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Prebet Aiud a raportat un profit net de 6,387 milioane de lei, în creştere cu 71,67%, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 32,26 milioane de lei, cu 14,57% mai mari decât cele din perioada ianuarie- septembrie 2019.

Acţiunile PREB au o lichiditate redusă la bursă. Ieri, la ora 15:00, titlurile PREB avea o creştere de 12,5%, la 1,8 lei, ceea ce conferea producătorul de betoane pentru construcţii o valoare de piaţă de aproape 82 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb