Acţionarii Purcari au aprobat majorarea de capital cu alocare de titluri gratuite

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 martie 2021

Acţionarii Purcari au aprobat majorarea de capital cu alocare de titluri gratuite

Fiecare investitor WINE va primi o acţiune gratuită la una deţinută

Acţionarii Purcari Wineries (WINE) au aprobat, în adunarea de ieri, majorarea capitalului social prin distribuirea a 20 milioane de acţiuni gratuite, se arată în raportul producătorului de vinuri din Republica Moldova remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, compania îşi va majora capitalul de la 200.000 euro la 400.000 de euro, ceea ce înseamnă că la data de 21 iulie (data plăţii), fiecarei persoane care la 20 iulie (data de înregistrare) va fi investitor Purcari, i se va acorda o acţiune gratuită la una deţinută, după cum reiese din hotărârea AGA. Titlurile vor fi emise la valoarea nominală şi vor fi plătite din rezerva de prime de emisiune a societăţii, se mai arată în decizie.

Evenimentul fusese deja inclus în preţ în momentul publicării convocatorului, când cotaţia WINE a atins maximul istoric intra-day de 26,5 lei.

Pentru anul trecut, producătorul de vinuri a raportat un profit net de 60,44 milioane de lei, cu 49% faţă de cel din 2019, rezultat impulsionat inclusiv de câştigurile generate prin vânzarea participaţiei în Glass Container Company (GCC) către Vetropack în decembrie 2020. Purcari Wineries s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti la începutul anului 2018, după ce a derulat o ofertă publică de vânzare, prin care şi-a plasat în piaţă 9,8 milioane de titluri (reprezentând 49% din acţiunile societăţii), operaţiune ce s-a încheiat la preţul de 19 lei/titlu. Începând cu 2019 acţiunile WINE au dezvoltat un trend ascendent al cărui maxim, de 25,9 lei/titlu, a fost atins în data de 20 februarie 2020, înainte de şocul Covid-19.

Victor Bostan, fondatorul companiei, deţinea prin Amboselt Universal 20,03% din Purcari la finele anului trecut, alţi acţionari importanţi ai producătorului de vinuri din Republica Moldova fiind East Capital, Fiera Capital sau fraţii Pavăl.

La preţul de închidere al acţiunii WINE de la finele săptămânii trecute, de 25 de lei, capitalizarea bursieră a Purcari Wineries era de 500 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb