Acţionarii "Retrasib" Sibiu au fost convocaţi, pe 5 octombrie, să decidă rectificarea bugetului de investiţii, în sensul majorării acestuia de la 700.000 de euro, la 1,7 milioane de euro, conform nevoilor societăţii, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
La Adunarea Generală, acţionarii vor mai decide alegerea unui nou membru în Consiliul de Administraţie, după demisia lui Johann Horandner.
Totodată, pe ordinea de zi, se mai află majorarea plafonului global de exploatare în baza acordului de credit cu Banca Transilvania, până la suma maximă de 60 milioane de lei, de la 40 de milioane de lei, dar şi aprobarea unor finanţări de 5 milioane de lei şi ratificarea prelungirii plafonului de exploatare până la 30 aprilie 2020.
Acţionarii vor mai discuta şi aprobarea contractării de credite de investiţii până la concurenţa bugetului de investiţii aprobat, dar şi ratificarea deciziilor Consiliului de Administraţie, prin care s-a decis angajarea a patru scrisori de garanţie bancară, de la Banca Transilvania, cu o valoare cumulată de 1,48 milioane de euro.
"Retrasib" a înregistrat un profit de 891.689 lei, în primul semestru, în scădere cu 60% faţă de perioada similară a anului trecut.
Cifra de afaceri a fost de 15.461.217 lei, la 30 iunie, reprezentând 119,95% faţă de anul anterior. Veniturile totale au însumat 25.964.766 lei, reprezentând 199,27% faţă de 30.06.2014, iar elementele de cheltuieli au avut o pondere de cel puţin 20% în veniturile totale, potrivit companiei.
"Retrasib" Sibiu este specializată în fabricarea de transformatoare şi autotransformatoare pentru transportul şi distribuţia energiei electrice.
Compania germană "SGB-Smit International" împreună cu "Scando Trading" SRL, controlează 91,34% din societatea sibiană.
Grupul german SGB-Smit International este printre cei mai mari producători de transformatoare din Europa, cu unităţi de producţie în Germania, Olanda, Statele Unite şi Malaiezia. Grupul are clienţi în peste 50 de ţări, incluzând companii de furnizare utilităţi, companii industriale, producători de aparataj şi companii producătoare de energie, atât în sistemul convenţional, cât şi regenerabil.