Acţionarii Romgaz au ales Consiliul de Administraţie, pentru următorii patru ani

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 14 martie 2023

Acţionarii Romgaz au ales Consiliul de Administraţie, pentru următorii patru ani

Adunarea Generală a Acţionarilor Romgaz (SNG) a ales, în şedinţa de astăzi, un Consiliu de Administraţie format din şapte membri, cu un mandat de patru ani, conform anunţului producătorului de gaze naturale cu sediul în Mediaş, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, membrii board-ului Romgaz, al căror mandat va începe în data de 16 martie, sunt: Dan Dragoş Drăgan, Aristotel Marius Jude, Marius-Gabriel Nuţ, Răzvan Brasla, Gheorghe Silvian Sorici, Botond Balazs şi Elena-Lorena Stoian.

În prezent, producătorul de gaze are un Consiliu cu mandate provizorii, format din preşedintele Dan Dragoş Drăgan şi membrii: Aristotel Marius Jude, Cezar Batog, Virgil Marius Metea, Nicolae Bogdan Simescu, Botond Balazs, Gheorghe Silvian Sorici.

Pentru anul trecut, Romgaz a raportat o cifră de afaceri preliminară de aproape 13,4 miliarde de lei, cu 128,6% peste cea din 2021, în timp ce profitul net s-a ridicat la 2,54 miliarde de lei, cu 32,9% mai mare decât cel din anul anterior.

Creşterea apare pe fondul scumpirii gazelor, în condiţiile în care cantitatea de gaze vândută a scăzut, după cum reiese din raportul companiei publicat în februarie la BVB. "Cifra de afaceri din vânzarea de gaze naturale estimată a fi realizată în anul 2022 este de 11,33 miliarde lei, în creştere cu 124,61% faţă de anul anterior. Cantitatea de gaze naturale vândută (inclusiv gazele achiziţionate spre revânzare) a fost cu 4,54% mai mică în 2022 faţă de 2021", se arată în document.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din compania cu sediul în Mediaş, a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 15,5 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Datorita unor evenimente inimaginabile (agresiunea RUSIEI contra UCRAINEI) a facut ca aceasta companie sa inregistreze acest profit destul de mare, cresterea preturilor se datoreaza acestui razboi care a dus la profit compania,

    Nu este meritul board-ului ci ''meritul'' nefast creat de criza provocata de razboi. Pentru mine indiferent cine conduce compania va face profit, afacere care merge datorita razboiului. 

    1. Ăștia reconfirmati din 4 în 4 luni ajung sa creada ca rezultatele obținute li se datorează și, în consecință, o sa-si facă salarii și prime pe măsura creșterii profitului.

      Nu, astia reconfirmati sunt cei care stiu sa bata din calcaie si sa salute cu Da, sa traiti!.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb