Acţionarii companiei Romlag Braşov vor discuta, pe 12 octombrie, revocarea din funcţie a membrilor Consiliului de Administraţie şi alegerea unui nou consiliu.
Anul trecut, în luna octombrie, acţionarii companiei Romlag SA Braşov au decis schimbarea administratorilor după mai bine de trei ani de încercări nereuşite. De altfel, era de aşteptat ca administratorii companiei braşovene să fie înlocuiţi, dacă şi Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, acţionar important al firmei, a atacat modul defectuos de conducere a companiei. Mihai Fercală anunţa atunci că la Romlag SA Braşov conducerea a făcut "tranzacţii în interes personal". Acesta a apreciat că "managementul companiei nu a respectat niciuna din normele elementare, care susţin că activitatea se face în interesul acţionarilor, şi acolo s-au făcut tranzacţii în interes personal".
"Ei au preferat să cumpere un hotel decât să modernizeze procesul de producţie, deşi în obiectul principal de activitate nu se află tranzacţiile cu unităţi hoteliere", a mai arătat Fercală. SIF Transilvania controlează puţin peste 20% din capitalul social al companiei braşovene.
SIF Transilvania a cerut în nenumărate rânduri conducerii companiei convocarea unei Adunări Generale a Acţionarilor Romlag SA pentru încheierea exerciţiului financiar pe anul trecut. Cum cei din conducerea Romlag au refuzat să răspundă solicitărilor SIF, societatea s-a adresat instanţei şi a avut câştig de cauză.
Romlag SA, producător de lagăre de alunecare, semicuzineţi, bucşe, semiinele axiale şi rondele, s-a desprins, în 1996, din societatea Rulmentul SA, fiind scoasă la privatizare. Ea a fost cumpărată de PAS Romlag, care are 75,38% din capitalul social, în timp ce SIF Transilvania deţine 22,84% din societate, restul de 1,77 de procente fiind deţinute de persoane fizice.