Acţionarii "Romlag" schimbă Consiliul de Administraţie

Ovidiu Vrânceanu,Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 septembrie 2009

Acţionarii companiei Romlag Braşov vor discuta, pe 12 octombrie, revocarea din funcţie a membrilor Consiliului de Administraţie şi alegerea unui nou consiliu.

Anul trecut, în luna octombrie, acţionarii companiei Romlag SA Braşov au decis schimbarea adminis­tratorilor după mai bine de trei ani de încercări nereuşite. De altfel, era de aşteptat ca administratorii companiei braşovene să fie înlocuiţi, dacă şi Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, acţionar important al firmei, a atacat modul defectuos de conducere a companiei. Mihai Fercală anunţa atunci că la Romlag SA Braşov conducerea a făcut "tranzacţii în interes personal". Acesta a apreciat că "managementul companiei nu a respectat niciuna din normele elementare, care susţin că activitatea se face în interesul acţionarilor, şi acolo s-au făcut tranzacţii în interes personal".

"Ei au preferat să cumpere un hotel decât să modernizeze procesul de producţie, deşi în obiectul principal de activitate nu se află tranzacţiile cu unităţi hoteliere", a mai arătat Fercală. SIF Transilvania controlează puţin peste 20% din capitalul social al companiei braşovene.

SIF Transilvania a cerut în nenumărate rânduri conducerii companiei convocarea unei Adunări Generale a Acţionarilor Romlag SA pentru încheierea exerciţiului financiar pe anul trecut. Cum cei din conducerea Romlag au refuzat să răspundă solicitărilor SIF, societatea s-a adresat instanţei şi a avut câştig de cauză.

Romlag SA, producător de lagăre de alunecare, semicuzineţi, bucşe, semiinele axiale şi rondele, s-a desprins, în 1996, din societatea Rulmentul SA, fiind scoasă la privatizare. Ea a fost cumpărată de PAS Romlag, care are 75,38% din capitalul social, în timp ce SIF Transilvania deţine 22,84% din societate, restul de 1,77 de procente fiind deţinute de persoane fizice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb