Acţionarii Sibex au respins distribuirea banilor din desfiinţarea Casei Române de Compensaţie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai 2015

Acţionarii Sibex au respins distribuirea banilor din desfiinţarea Casei Române de Compensaţie

Acţionarii Sibex au respins, în Adunarea Generală de săptămâna trecută propunerea ca bursa sibiană să returneze acţionarilor banii obţinuţi prin desfiinţarea Casei Române de Compensaţie (CRC), dar şi reducerea capitalului Depozitarului Sibex, conform raportului postat pe site-ul instituţiei.

Conducerea Sibex inclusese în convocator aceste propuneri la cererea acţionarilor SIF Moldova şi Delta Solar Investments, care au o deţinere cumulată de 9,03% din bursa sibiană.

Totodată, AGA de la Sibex a decis alegerea unui nou Consiliu de Administraţie, format din Bogdan Baloşan, SC Asset Invest SA, Grigore Chiş, Ovidiu Gălăţanu şi Petros Iakovou.

Sibex a anunţat, recent, că intenţionează să înfiinţeze şi să administreze o piaţă reglementată de instrumente financiare derivate cu activ suport energie electrică, folosind un sistem al Deutsche Börse adresat burselor de mărfuri.

Astfel, Deutsche Börse va furniza Sibex sistemele electronice şi de infrastructură pentru tranzacţionarea derivatelor pe energie, în urma unui Protocol de colaborare. Totodată, Deutsche Börse va facilita accesul la sistemul de compensare-decontare pentru derivatele pe energie.

Sibex a semnat, anul trecut, un parteneriat cu Bursa din Atena (ATHEX Exchange Group - Athex), prin care bursa autohtonă a trecut la sistemul de tranzacţionare grecesc Oasis şi la noul sistem de compensare-decontare furnizat de AthexClear.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. sa nu lasi un muribund sa plece dintre cei activi e mare pacat viermilor!!!! sug astia si ultima seva de de cash din sibex.

    Astia mai au inca o gramada de cheltuit din banii actionarilor. Trebuie sa manance si gurile lor... iar gurile lor "e" mari. Intre angajati, cu 2 trei exceptii, sunt marionetele directorului - mare specialist - Petru care e la randul sau marioneta lui balosan sau a oricui da mai mult. Restul actionarilor, carne de tun. Asta numai e bursa, e o gluma.

    Banii se mananca metodic, nu mai mult de 7-800.000 / trimestru, totul planificat, cu aprobare de la AGA. Doar sunt profesionisti, ce naiba.

    1. la fel la sifoane la brk la firmele din portofolii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb