Acţionarii SIF-Banat Crişana au aprobat dividende de 30,4 milioane de lei

A.I.
Piaţa de Capital / 28 aprilie 2022

Acţionarii SIF-Banat Crişana au aprobat dividende de 30,4 milioane de lei

SIF1 nu a mai distribuit dividende din 2015

Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au aprobat, în adunarea de astăzi, varianta ca societatea de investiţii financiare să distribuie ca dividende suma de 30,45 milioane de lei, din profitul anului trecut, de 387 milioane de lei, conform rapotului SIF-ului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când societatea va aloca dividende, ultima dată când SIF-ul a distribuit bani acţionarilor fiind în 2015, din rezultatul anului 2014.

Dividendul unitar este de 0,06 lei, care raportat la preţul acţiunii SIF1 de astăzi, de la ora 15:30, de 2,41 de lei, echivalează cu un randament brut de 2,5%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 12 iulie, data plăţii fiind 28 iulie.

De asemenea, acţionarii SIF Banat-Crişana au aprobat un program de răscumpărare a cel mult 0,99 milioane de acţiuni proprii, pentru distribuirea cu titlu gratuit către membrii conducerii societăţii, adică administratori şi directori. Acţiunile ar urma să fie achiziţionate la preţul pieţei, dar care nu poate să fie mai mare de 6,3981 lei.

Acţionariatul SIF Banat-Crişana este populat cu o sumedenie de fonduri de investiţii, dintre care unele sunt finanţate chiar de către SIF1 şi/sau SIF Muntenia, care cu banii celor două SIF-uri au cumpărat, între altele, acţiuni SIF1, ceea ce le dă drept de vot în adunările generale. Acţionari ai societăţii, grupaţi în Asociaţia Investitorilor la SIF-uri, au acuzat că este vorba de fapt despre deţinerea acţiunilor proprii prin terţi, existând în acest sens şi demersuri în instanţă.

Pentru luna martie a acestui an, SIF1 a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 6,4448 lei, care raportată la preţul curent al acţiunii societăţii de investiţii financiare are un discount de tranzacţionare de 63%.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. La sif3 situatia e maro. La cat se laudau actualii sefi ca o sa faca si o sa dreaga....dividende ioc de doi ani, incep sa ii regret pe fostii. Asa cum erau ei, mai putin moderni, mai de la tara, ei dadeau dividende.

    1. Erau de ai nostri.

      I-am fugarit.

      Acum platim pretul nemerniciei noastre... 

      Nu e nemernicia mea, eu nu am votat sa fie dat jos Fercala. Deci ai 96 mil profit si nu dai nici macar un leu dividende, pai nu merita sa le uram ca prima bomba trimisa de Putin in Romania sa cada pe sediul din Brasov??

    La pret abia tinandu-se, sa dai echivalentul a 2.5%...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb