Acţionarii SIF Transilvania aprobă eliminarea pragului şi reducerea numărului de membri din CS

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2020

Acţionarii SIF Transulvania (SIF3) au aprobat, în adunarea de ieri, eliminarea pragului de deţinere de 5% şi reducerea numărului de membri ai Consiliului de Supraveghere de la 7 la 5, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). SIF-ul din Braşov era ultimul care nu aprobaseră în AGA conformarea Actului Constitutiv cu prevederile Legii fondurilor de investiţii alternative (FIA), ce va intra în vigoare începând cu data de 24 iulie,

În ceea ce priveşte reducerea numărului de membri ai CS de la 7 la 5, întrebat de Ziarul BURSA dacă s-a stabilit vreo modalitate prin care se va opera această reducere, Crinel-Valer Andănuţ, preşedintele CS al SIF Transilvania, a precizat că "deocamdată nu am decis nimic". "Dar cu siguranţă vom decide exclusiv în baza prevederilor legale aplicabile, la momentul oportun", a spus Andănuţ.

Propunerea de reducere a numărului de membri din CS a fost înaintată de un grup de acţionari (ce deţine 5,0153% din SIF3) format din societatea Socefin S.R.L. Constanţa (51.721.074 acţiuni), societatea Grupul DD S.A. Constanţa (38.206.562 acţiuni), societatea DDN Global S.R.L. Constanţa (3.022.665 acţiuni) şi oamenii de afaceri Ion Duşu (3.502.784 acţiuni şi Petre Ignat (12.000.000 acţiuni). De notat că Ion Duşu, împreună cu vărul său Niculae Duşu, controlează operatorul portuar Socep Constanţa (SOCP) prin intermediul firmei Grupul DD S.A. Constanţa, în timp ce firma Socefin S.R.L. Constanţa este controlată de cei doi prin intermediul Socep. Totodată, DDN Global S.R.L. Constanţa a fost înfiinţată de Niculae Duşu în 2007.

Amintim că propunerea de reducere a numărului de membri din CS a fost înaintată fără succes în AGA în prima jumătate a anului şi de Mihai Fercală, directorul eliminat în primăvară de cei patru membri din Consiliul de Supraveghere coagulaţi în jurul fostului arbitru de fotbal Constantin Frăţilă (Andănuţ, Moldovan şi Petria).

Un posibil indiciu privind intenţiile grupului de acţionari este relevat de faptul că Dumitru Carapiti, unul din membrii CS de la SIF Transilvania care l-a susţinut pe Mihai Fercală în disputa pentru controlul SIF3 cu tabăra Frăţilă, a fost până acum doi ani membru în conducerea operatorului portuar Socep Constanţa, controlat de familia Duşu.

În prezent, CS este format din şase membri după plecarea în fotoliul de director general al lui Marius Adrian Moldovan: Crinel-Valer Andănuţ, Nicolae Petria (vicepreşedinte), Constantin Frăţilă, Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti şi Gheorghe Luţac.

Aprobată de acţionari a fost şi propunerea de reducere a remuneraţiei lunare a membrilor CS la nivelul de două salarii medii brute pe societate pentru fiecare membru al board-ului, 2,5 salarii medii brute pe societate pentru vicepreşedinte şi trei salarii medii brute pe societate pentru preşedinte.

S-a mai aprobat şi modificarea alin. 4 al art. 25 ce stabileşte participarea conducerii şi personalului la repartizarea profitului, astfel încât participarea la profit nu se va mai face în limita unei cote procentuale ci sub forma unei remuneraţii variabile sub formă de acţiuni ale SIF Transilvania acordată în cadrul unor programe Stock Option Plan ce au nevoie de aprobarea anuală a acţionarilor.

Totodată, propunerea unui grup de acţionarii din jurul lui Constantin Frăţilă, ce viza stipularea în Actul Constitutiv a faptului că, "anual, vor fi plătite acţionarilor dividende reprezentând minim 40% din profitul net", a fost respinsă.

S-a aprobat în schimb propunerea ca membrii Directoratului să poată fi revocaţi oricând de către Consiliul de Supraveghere, dar dacă revocarea survine fără o cauză justă, aceştia sunt îndreptăţiţi la plata de daune, conform contractului de mandat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Conform rapoartelor din piata si a hotarrilor AGA , anterioare, Carapiti nu mai este membru C.S.

    Deci : sunt deja 5 ! 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb