Acţiunile Adobe, Hidroelectrica şi One United Properties domină portofoliile clienţilor Investimental

T.B.
Piaţa de Capital / 13 martie

Mihaela Bîciu, CEO al Investimental

Mihaela Bîciu, CEO al Investimental

Clienţii Investimental, cel mai nou broker de pe piaţa de capital din România, prezintă preferinţe variate de investiţii în portofoliile lor, se arată într-un comunicat al Investimental, remis redacţiei. Din iulie 2023 şi până la sfârşitul lunii februarie 2024, clienţii Investimental au optat pentru investiţii diversificate, adăugând în portofoliile lor atât acţiuni ale unor companii de tehnologie cu potenţial de creştere şi stabile din SUA, cât şi acţiuni ale unor companii româneşti cu randamente ridicate şi obligaţiuni de stat, conform sursei.

Potrivit comunicatului, "Încă de la lansare, am observat un interes tot mai mare în rândul clienţilor noştri pe piaţa din SUA, condus de notorietatea companiilor din această ţară şi de programele de Stock Option Plan (SOP) implementate în companiile americane prezente în România. Prin urmare, beneficiind de o recunoaştere globală şi randamente ridicate, piaţa americană atrage în mod natural clienţii care caută oportunităţi de investiţii variate şi dinamice. La Investimental, recunoaştem atractivitatea pieţei americane, dar în acelaşi timp, încurajăm clienţii să ia în considerare potenţialul pieţei româneşti, prin evidenţierea avantajelor aduse de investiţiile locale - performanţa notabilă din ultimii ani a indicelui BET, precum şi randamentele atractive ale dividendelor. În plus, potenţiala reclasificare a pieţei de capital din România de către MSCI către o piaţă emergentă ar putea replica performanţele pozitive observate pe alte pieţe care au fost reclasificate în trecut, precum Kuweit şi Emiratele Arabe Unite, unde a putut fi observată o creştere semnificativă a lichidităţii. Astfel, suntem adepţii promovării către clienţi a unei strategii de investiţii echilibrată, care valorifică oportunităţile expansive ale pieţei din SUA alături de potenţialul încă neexploatat pe deplin al bursei locale", a declarat Mihaela Bîciu, CEO al Investimental.

La sfârşitul lunii februarie 2024, deţinerile clienţilor Investimental includ compania de software Adobe (ADBE), Hidroelectrica (H2O), dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE), compania americană de asistenţă medicală şi asigurări Cigna Group (CI), UiPath (PATH), companie-unicorn fondată în România, Fondul Proprietatea (FP), dar şi obligaţiuni de stat emise în cadrul programului Fidelis (R2812AE), relatează sursa.

De la lansarea brokerului în iulie 2023, clienţii Investimental au fost preponderent activi pe piaţa din România, 63% din tranzacţii fiind efectuate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), restul de 37% fiind concentrat pe piaţa de capital din SUA. În perioada analizată, primele trei cele mai tranzacţionate instrumente financiare de pe piaţa românească au fost Hidroelectrica (H2O), BRD Societe Generale (BRD) şi Banca Transilvania (TLV), urmate de Fondul Proprietatea (FP), titlurile de stat FIDELIS (R2812AE), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), Transport Trade Services (TTS) şi Electrica (EL), se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte piaţa din SUA, cele mai tranzacţionate acţiuni includ compania britanică de proiectare cipuri şi software Arm Holdings (ARM), liderul mondial în procesarea bazată pe inteligenţa artificială, NVIDIA Corporation (NVDA) şi UiPath (PATH). Lista le mai cuprinde şi pe Beamr Imaging (BMR), Microsoft (MSFT), Palantir Technologies (PLTR), Berkshire Hathaway (BRK/B), Google (GOOGL), Apple (AAPL) şi C3.ai (AI), informează compania.

Activitatea clienţilor brokerului local pe piaţa din SUA este determinată, parţial, de strategia Investimental de a atrage în portofoliul său de clienţi angajaţii români din cadrul companiilor din SUA care beneficiază de programe SOP. Acţionarii din cadrul companiilor americane care tranzacţionează acţiunile printr-un broker român plătesc un impozit pe profit cuprins între 1% şi 3%, calculat în funcţie de perioada de deţinere a acţiunilor, comparativ cu un impozit de 10% în cazul acţiunilor deţinute la brokerii străini. Prin urmare, tranzacţionarea acţiunilor printr-o casă de brokeraj înregistrată în România poate oferi investitorilor câştiguri cu până la 10% mai mari, conform sursei citate.

Clienţii Investimental urmăresc, de asemenea, ETF-urile globale, cele mai mari deţineri fiind plasate în ProShares Ultra VIX Short Term Futures (UVXY), care urmăreşte performanţa indicelui S&P 500® VIX Short-Term Futures şi ProShares UltraPro QQQ (TQQQ), care urmăreşte indicele Nasdaq-100 în care sunt incluse 100 dintre cele mai mari companii nefinanciare locale şi internaţionale, în funcţie de capitalizarea bursieră, listate pe NASDAQ, transmite sursa.

În săptămânile următoare, Investimental şi InterCapital Asset Management, cel mai mare manager independent de investiţii din Croaţia, cu active de 450 de milioane de euro în administrare, vor lansa un nou ETF pe Bursa de Valori Bucureşti. Acest ETF va urmări performanţa indicelui BET-TRN, care include cele 20 de companii blue-chip din România, cum ar fi Banca Transilvania, Hidroelectrica, OMV Petrom sau Romgaz, pentru a menţiona doar câteva. Acronimul TRN din BET-TRN înseamnă "Total Return Net", ceea ce denotă faptul că indicele reflectă nu numai evoluţiile preţurilor companiilor blue-chip, dar presupune şi reinvestirea dividendelor nete, relatează compania.

Baza de clienţi Investimental este una diversă şi include de la manageri şi specialişti IT&C până la ingineri şi economişti. Cei mai mulţi dintre clienţii Investimental au vârsta cuprinsă între 35-44 de ani (37%), iar mai mult de o treime dintre clienţi sunt din Bucureşti (38%), cu un număr semnificativ în Ilfov, Cluj şi Iaşi, ceea ce indică o acoperire largă a Investimental la nivel naţional, precum şi un interes în creştere din tot mai multe zone ale ţării pentru realizarea de investiţii în pieţele de capital de la nivel local şi internaţional, potrivit datelor din comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. de ce dati voi date din ograda proprie despre portofoliile clientilor vostri in ce sunt investiti?

    1. Pentru ca lauda de sine miroase foarte bine iar reclama este sufletul comertului (cu actiuni, obligatiuni, dorinte, iluzii si escrocherii gen Tradeville).

      Nu te nelinisti: cand vor ajunge sa aiba printre clienti si sapatori entuziasti de santuri, culegori profesionisti de stevie si fosti fotbalisti angajati sa puna faianta nu se vor mai lauda cu baza de clienti. Nu! Atunci o sa se laude cu numarul acestora si o sa ne informeze ca au inteligenta necesara sa cumpere actiuni care merg mereu doar "to the mooooon!"... 

    ...

    Hahaha! Deci sa înțelegem ca și noi ceilalți sa urmam pildele de cumpărare marca Investimental??!

    Atâta blabla cu ONE! Dau ceva dividend peste 7% sau gratuite sau rascumparari?  

    1. Care 7%? Nici de 3% nu au sarit... ultimul dividend e pe la 1%.

    O chestie care nu apare in articol dar ar explica detinerile ONE - Sasha Dragic si Sotia sunt implicati in One; sotia e in nu stiu ce consiliu al One. O explicatie ar fi ca sia parcat actiunilr ONe la investimental (in loc sa le tina in sectiunea 1 la depozitar). Daca de eliminat toate actiunile lui Sasha + sotia, aproape sigur nu ramine nimic - nu ai cum sa detii hidro, tlv, nvidia, brd si la misto sa ai one - nu ai cum! Trebuie sa fie actiunile one ale lui dragic + sotia care sunt proprietarii investimental

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb