Acţiunile "Asirom" vor fi delistate de pe piaţa Rasdaq

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 august 2009

Acţiunile asiguratorului Asirom (ASRA) vor fi retrase, de astăzi, de la tranzacţionarea pe piaţa Rasdaq, după primirea avizului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), în condiţiile în care grupul Vienna Insurance Group (VIG) figurează cu o deţinere de 85,9% din capitalul companiei, potrivit datelor bursiere.

Astfel, acţionarul majoritar va răs­cumpăra de la minoritari titlurile pe care nu le deţine, urmând să le plătească acestora un preţ de 0,3409 lei/unitate.

Potrivit deciziei CNVM, în cazul în care hotărârea de delistare, luată de acţionarul majoritar, va fi anulată de instanţele de judecată, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, Asirom va demara în termen de 30 de zile demersurile pentru admiterea la tranzacţionare pe piaţa de capital.

Delistarea Asirom a fost aprobată în AGA din martie 2006, însă a fost ulterior contestată în instanţă de către QVT Fund LP, care deţinea la acea dată 12,23% din capitalul companiei. La momentul respectiv, şi fondul de investiţii Broadhurst Investments a fost împotriva delistării, având atunci o participaţie de aproape 15% în cadrul Asirom.

Asirom şi-a adâncit de peste două ori pierderile anul trecut, până la 67,65 milioane lei (18,38 milioane euro), după ce în 2007 raporta pierderi de 31,78 milioane lei. Asirom are un capital social de 157,85 milioa­ne de lei, divizat în 1,58 miliarde de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei.

Acţiunile Asirom sunt listate pe piaţa Rasdaq, iar ultima tranzacţie a fost realizată în şedinţa din 2 iunie la un preţ de 0,15 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea asigurătorului este de 236,78 milioane lei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb