ACŢIUNILE AU FOST SUSPENDATE DE LA TRANZACŢIONARE "Dafora" a intrat în insolvenţă, la cerere

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2015

"Dafora" a intrat în insolvenţă, la cerere

Compania "Dafora" (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a intrat în insolvenţă, potrivit deciziei Tribunalului Sibiu, se arată într-un raport transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile DAFR au fost suspendate de la tranzacţionarea pe Bursă, vineri. Acestea au încheiat şedinţa de joi în scădere cu 11,43%, la 0,0062 lei/unitate.

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnată Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL Filiala Cluj.

La începutul lunii, compania a anunţat că şi-a cerut insolvenţa, precizând că este afectată de scăderea preţului petrolulului, precum şi de hotărârea Chevron să se retragă de pe piaţa din România şi de accea a OMV Petrom, să nu mai dezvolte noi proiecte de foraj onshore.

În plus, societatea a fost afectată de amenda de 3.970.208 lei de la Consiliul Concurenţei, dar şi de imposibilitatea eşalonării obligaţiilor către bugetul de stat, potrivit conducerii companiei.

La începutul anului, Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 12.968.298 lei (aproximativ 2,89 milioane de euro) patru companii, pentru înţelegeri prealabile la unele licitaţii organizate de Romgaz.

Societăţile sancţionate sunt "Dafora", "Foraj Sonde" Craiova, "Foraj Sonde" Târgu Mureş şi "Upetrom 1 Mai", care deţineau, împreună, peste 70% din piaţă în perioada încălcării legii (2 iunie 2008 - 12 octombrie 2009).

Reprezentanţii "Dafora" au transmis: "În contextul economic mondial actual, asistăm la un trend vizibil descendent în piaţa de explorare-producţie a hidrocarburilor, manifestat în primul rând prin scăderea dramatică a preţului ţiţeiului WTI (de pe piaţa americană), de la circa 112 dolari - maximul înregistrat în semestrul doi al anului 2013 la circa 45-60 dolari, în primul semestru din 2015, generat de divergenţa dintre supraproducţie, creşterea stocurilor şi cererea slabă. Un atare context macroeconomic constituie un factor de presiune ce alterează din plin marjele de profitabilitate ale operatorilor, care se transmite în primul rând către contractorii de foraj prin reducerea drastică a bugetelor de investiţii în sectorul de E&P (explorare şi producţie).

Efectele crizei preţului ţiţeiului nu au întârziat să apară pe piaţa din România, începând cu ultimul trimestru al anului 2014, aspect resimţit inclusiv de societatea noastră, care a fost invitată de unul din principalii operatori să renegocieze preţurile şi tarifele din contractele aflate în derulare".

Dafora a încheiat anul trecut cu venituri de 198 milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de 2013, şi un profit net de 4,6 milioane de lei, faţă de pierderi de 149,8 milioane de lei în 2013.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vezi?Asa-i daca nu ai ASF-ul tau!!Iti tragi un regulament de realizare a veniturilor beton, te-ai scapat de insolventa. Eu totusi sper ca macar de parnaie si de o moarte lenta si in chinuri nu v-ati scapat, gunoaielor!!

    1. Le vine randul, pas cu pas......! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb