Acţiunile "Electroargeş", cel mai mare randament

RALUCA MARIN
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 iulie 2012

Acţiunile "Electroargeş", cel mai mare randament

Acţiunile "Electroargeş Curtea de Argeş" (simbol ELGS ) au adus investitorilor, în perioada 22 iunie - 24 iulie, cele mai mari randamente, de 22,07%

Compania are un capital social de 6,2 milioane lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei/titlu.

"Bran Oil" SA Galaţi deţine 25,81% din titlurile ELGS.

"Electroargeş" este implicată într-o serie de litigii legate de majorarea de capital din ianuarie, conform unui raport al conducerii societăţii, Bursei de Valori Bu-cureşti (BVB).

La temenul din 18 iulie al dosarului cu numărul 349/1259/2012, având ca obiect acţiunea în anulare a Hotărârii de majorare a capitalului social luată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) din 14 ianuarie şi sus-pendarea AGEA din acea dată, Tribunalul Specializat Argeş a încuviinţat probele aşa cum au fost solicitate de părţi, respectiv proba cu înscrisuri şi interogatoriu, şi a acordat un nou termen de judecată în vederea administrării acestora, pe 4 octombrie 2012.

Părţi în proces sunt Dumitru Tudor şi "SC Vidraru", reclamanţi, şi "SC Electroargeş", pârât.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a blocat, la Depozitarul Central, un pachet de peste 18,87 milioane de acţiuni ale producătorului de electrocasnice "Electroargeş Curtea de Argeş", până la pronunţarea definitivă a instanţei în cazul litigiului privind majorarea de capital a companiei.

Acţiunile blocate sunt cele subscrise în urma des-făşurării operaţiunii de majorare a capitalului social, aprobată în şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din 14 ianuarie.

Societatea investeşte disponibilul de lichidităţi pe piaţa de capital la societăţi generatoare de profit, cât şi în modernizarea spaţiilor de producţie şi în investiţii noi pentru implementarea unor proiecte generatoare de noi locuri de muncă şi profit, se arată într-un comunicat remis BVB.

Principalii indici bursieri au înregistrat, în perioada analizată, deprecieri. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", a scăzut cu 0,59%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a scăzut cu 2,24%, iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 2,92%.

Fondul "Active Dinamic" a adus investitorilor câştiguri de 1,37%.

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 22 iunie, să constituie depozite în euro, la "ATE Bank", au obţinut randamente de 0,29%. Investitorii care au ales să-şi ţină banii în depozite în lei, la "ATE Bank", au înregistrat pierderi de 3,19%.

Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat deprecieri ale economiilor de 3,75%.

Cotaţia aurului a crescut cu 3,89% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 194 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului 1596 de dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb