Acţiunile SIF Oltenia sunt suspendate de la tranzacţionare

A.I.
Piaţa de Capital / 13 octombrie 2020

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Actualizare - SIF Oltenia a publicat raportul cu hotărârile de ieri a adunării acţionarilor societăţii.

    De asemenea, SIF-ul informează că, în contextul deciziilor luate de AGOA, în conformitate cu prevederile art.9 (4) din Actul constitutiv al societăţii:"puterea de a reprezenta societatea aparţine Directorului General şi în lipsa acestuia Directorului General Adjunct", respectiv domnului Cristian Buşu - Vicepreşedinte/Director General Adjunct.

    Raportul cu hotărârile de ieri a adunării acţionarilor societăţii se găseşte în documentul ataşat.

    ---

    Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au fost suspendate de la tranzacţionare de către Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

    Temeiul suspendării stă în art 111, alin (1), lit. d, Titlul II din Codul BVB, unde se menţionează că: "BVB poate decide suspendarea de la tranzacţionare a instrumentelor financiare, în următoarele situaţii, enumerate cu caracter enunţiativ şi nu limitativ: (...) d) în vederea menţinerii unei pieţe ordonate şi a asigurării accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi (protecţia investitorilor)".

    Decizia vine în condiţiile în care ieri, la Craiova, a avut loc adunarea generală a acţionarilor SIF Oltenia, unde s-a votat revocarea administratorilor cu excepţia lui Cristian Buşu şi încetarea mandatului directorului general Tudor Ciurezu.

    De asemenea, au fost aprobate punctele privind revocarea hotărârilor celor două adunări generale ale acţionarilor din data de 28 aprilie, în timp ce punctele referitoare la aprobarea situaţiilor financiare ale SIF-ului aferente anului trecut, repartizarea profitului, descărcarea de gestiune a administratorilor şi aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a strategiei pentru acest an au fost respinse.

    SIF Oltenia nu a publicat încă un raport la Bursa de Valori Bucureşti cu hotărârile de ieri ale acţionarilor.

    Opinia Cititorului ( 35 )

    1. Cat timp are la dispozitie SIF5 sa publice deciziile AGA?

      1. Nu are. Deandata!

        Cred ca numai are cine sa le publice...Au fost dati afara...

        Da. Cine este in drept sa semneze raportul curent?

        Busu trebuia sa publice de ieri raportul. El in schimb a dat interviuri presei. E dezastru pe sif5. Posibil sa nu fi terminat Marcel de numărat . Oricum ar fi ASF ar trebui sa anunțe investitorii de ce a suspendat acțiunile . Sa știm cum stam.

        Asta ma gandeam si eu. Nu a zis Cristian Busu ca va face tot ce tine de el pentru asigurarea tranzitiei?

      De unde stie ASFca au fost revocati administratorii SIF Oltenia?

      Din presa? 

      1. Nu e vorba de ce stie ASF, e vorba de ce stiu actionarii. Da, mare parte din presa a relatat deja de la fata locului, fara sa existe comunicare oficiala din partea companiei; de asta s-a suspendat, ca SIF5 sa comunice pe canalele oficiale actionarilor rezultatul votului. E corecta decizia ASF.

        Raportul curent trebuie semnat de Ciurezu, care a prezidat AGA. Daca el refuza sa o faca, probabil se va gasi o formula adecvata situatiei.  

        Ciurezu nu mai are drept de semnătura conform hotărârii AGA. Busu trebuia sa raporteze de ieri. Nu a făcut-o de leneș . A zis ca merge și mâine . Imbecil!

        Da , din presa. ASF ul citeste presa !

        Păi nu e corecta deloc . Cum isi permite un șef de SIF sa acorde interviu presei inainte de a da raportul curent. Cu spune el ca face tranzitie, un AFIA sta in tranzitie ca asa vor unii?ASFrezolva prin expedient problema sif5.Ca sa nu zic prin mijloace ilicite.

        daca i-a dat pe toti afara cine sa scrie, cine sa inregistreze, cine sa stampileze..si Busu trebuia sa ajunga si acasa, unde o fi aia

        Au publicat hotararile AGA si au raspuns unei adrese ASF, in care spun ca Cristian Busu reprezinta societatea.

        De ce mai sunt suspendate actiunile? 

        Daca unii investitori care au citit vor sa vanda, de ce nu sunt lasati? 

        Hai și cu atragerea răspunderii ca sa rămână pe străzi cei revocați

        ...

        Sărăcuța de ea! O intra in șomaj?

        Eu zic ca nu intra in șomaj ! Intra la pușcărie

        ...

        Vor fi toți și nu le va fi așa greu!

        Nu înțeleg de ce mi-a fost șters comentariul in care spuneam ca Tudor Ciurezu și Carmen Popa au încasat ilegal bani de la societățile din patrimoniu sif Oltenia ! Ii vor da înapoi cu dobânzile aferente

        Pentru ca minți , pentru ca ce spui nu are legătura cu subiectul, ai o problema personală cu o persoana și o ataci mișelește . Spune-i in fata ce au de spus și nu mai parazita subiectul cu frustrările tale imbecile.

        Pentru ca minti. O ti așa de ani de zile, poate ti-o da si tie Dragoi un os de ros, ca acu ati facut cooperativa toti borfasii.

        Minti, dar nu ti l-am sters pentru ca minti, ci minti cind spui ca asta ai spus. Ai spus altceva, mincinosule.

        Pentru ca societatea nu mai indeplineste conditiile de la data autorizarii. Nu mai are organe de conducere .

      Te strici de ras ce talent al guvernantei e Busu. El este ză madăr and ză fadăr al Regulamentului 1 din 2019.

      1. Daaaa, cu celeritate organele statutare vor aproba situațiile financiare . Zice Busu. Pai organul tocmai le-a respins ieri, el le-a respins in strada in Aprilie .Vai de capul vostru , vai de buzunarul nostru . Eu nu înțeleg cum ii lasă ASF in boii lor pe acești criminali economici!

      Felicitari echipei Bursa. Nu a spus nimeni ca ieri au sarit in capul reporterilor Bursa de cum i-au vazut in sala Dragoi si Oana Popa si Horia Gusta . Baietii si-au vazut de treaba impasibili si dupa ce s-a terminat totul au mai scris inca un rezumat excelent, esenta de articol. Felicitari lui Make pentru premonitia titlului din 12 octombrie ”Crima Financiara”. Sincer iti spun Make, cred ca toata lumea se astepta ca baietii din cooperativa lui Lakis sa rezolve scandalul situatiilor financiare si al dividendelor . Numai tu le-ai facut profilul exact. ASF si-a furat-o grav pentru ca nici ei nu cred ca se asteptau la asta. I-au pacalit si pe ei. Inca o data felicitari si asteptam cu interes derularea foiletonului.

      1. Grav a furat-o Ciurezu, ASF a actionat conform legii. Numai Make nu vede asta.El vede numai crime, infractiuni si faradelegi, toate facute de ASF.. Ciurezu e curat curatel.De-aia l-au trimis actionarii acasa. Totusi il felicit pe Make pentru iesirea fastuoasa din decorul pietii de capital pe care i-a facut-o lui Ciurezu! Se vede ca a mai capatat experienta de la Fercala!

        Chiar daca dvs. nu va convine asta nu inseamna ca Make nu stie meserie, ca nu este fidel meseriei lui sau ca reporterii Bursa nu si-au facut bine treaba. Au fost in sala si reporterii de la Profit si Financial Intelligence. Nici o analiza pertinenta, nici un cuvint despre respingerea situatiilor financiare si a dividendelor, efecte economice, orice ar fi de interes pentru investitori intr-un ziar financiar. Fiecare isi face meseria dupa propria lui valoare si constiinta.

        ...

        Sau măcar bilanțul contabil la ANAF - măcar pe ăla sa si-l publice.

        Greșești. Eu de la 4.2. Sunt cititor si asta este evaluarea mea. În rest, faceți ce credeti. Treaba voastră

        ...

        Aia ne doare pe noi? Ca Si a furat o ciurezu? Aici e o manipulare cât casa. Au convocat o aga ca sa sperie investitorii sa vândă și să cumpere cine trebuie ieftin. De unde stie Busu ca o sa rezolve cu bilanțul, asa s a inteles cu Drăgoi? Multe și murdare înțelegeri face acest domn. Iar ASF este într-o suspecta coniventa cu cooperativa. Oare de ce?

      Rapoartele de azi semnate de Busu sunt niște enormități care induc in eroare investitorii. Siful nu poate fi condus ca un sereleu de administrator unic. Cum poate da asigurări ca rezolva cu bilanțul și dividendele? El e și AGA? Ca pe trotuar ! Când le-a respins , ieri au revocat respingerea apoi le-a respins iar. Cum sa investești in astfel de companii ?! Cum ilmlads ASF ul pe omul asta sa conducă singur un SIF?

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb