ACTIVUL NET ESTE SUB JUMĂTATE DIN VALOAREA CAPITALULUI SOCIAL SUBSCRIS Acţionarii "Rompetrol Rafinare" vor decide cum ies din situaţia de dizolvare

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iunie 2017

Conducerea Rompetrol Rafinare (RRC) a anunţat că va prezenta acţionarilor, în perioada următoare, opţiunile disponibile pentru ca, până la 31 decembrie 2017, activul net al societăţii să fie reconstituit până la nivelul unei valori cel puţin egale cu jumătate din capitalul social, astfel încât Adunarea Generală să aleagă metoda prin care societatea va ieşi din situaţia de dizolvare.

La finalul anului trecut, ziarul "BURSA" a scris că Autoritatea de Supraveghere Finanaciară (ASF) a atenţionat compania "Rompetrol Rafinare" că se găseşte în situaţia de dizolvare, prevăzută la articolul 153/24 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi i-a solicitat să dispună măsurile care se impun şi să informeze investitorii.

Conform Legii 31, "dacă Consiliul de Administraţie, respectiv directoratul, constată că, în urma unor pierderi, stabilite prin situaţiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societăţii, determinat ca diferenţă între totalul activelor şi totalul datoriilor acesteia s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de îndată adunarea generală extraordinară pentru a decide dacă societatea trebuie să fie dizolvată".

În decembrie 2016, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor "Rompetrol Rafinare" a decis continuarea activităţii companiei.

Conducerea RRC a anunţat, ieri, că, după AGA din decembrie, a efectuat o analiză a situaţiei pe baza informaţiilor şi/sau opţiunilor disponibile furnizate de către conducerea executivă a societăţii: "Prin urmare, Consiliul a analizat atât reducerea şi/sau majorarea capitalului social, cât şi reevaluarea activelor societăţii şi restructurarea potenţială a datoriilor în vederea conformării activului net/capitalului social cu limita prevazută de lege".

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG Internaţional, a înregistrat, anul trecut, un profit net consolidat de 49,8 milioane de dolari, în scădere cu 23% faţă de 2015, indicatorul fiind influenţat negativ de evoluţia cotaţiilor internaţionale pentru produsele petroliere, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Acţionarul majoritar al companiei Rompetrol Rafinare SĂ este grupul KMG Internaţional, Statul român având 44,69% din acţiuni.

China Energy Company Ltd ar putea finaliza vara aceasta preluarea KMG International (fostul Rompetrol Group) de la grupul kazah de stat KazMunayGas, a declarat, în luna mai, Cătălin Dumitru, senior vicepreşedinte al grupului.

În decembrie 2016, Compania Naţională KazMunayGas Kazahstan şi CEFC (China Energy Company Limited) au semnat un acord, care atestă angajamentul de a efectua tranzacţia de cumpărare a 51% din acţiunile KMG International, anunţată în aprilie 2016.

În luna mai 2016, DIICOT au pus sechestru de 3 miliarde de lei pe bunuri şi acţiuni ale "KazMunayGaz International NV" (fostă The Rompetrol Group NV), "Oilfield Exploration Business Solutions" (fostă "Rompetrol") şi "Rompetrol Rafinare", într-un nou dosar "Rompetrol", disjuns din cauza trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. am investit de giaba bani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb