ACUZAT DE INCOMPATIBILITATE, Primarul din Buzău a câştigat definitiv procesul cu ANI

Valentin Busuioc
Politică / 6 februarie 2015

Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală (PSD), a câştigat, ieri, definitiv, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) stabilind că edilul nu a fost în incompatibilitate.

Instanţa supremă a respins ca nefondat recursul declarat de ANI împotriva sentinţei din 3 decembrie 2013 a Curţii de Apel Ploieşti, care i-a dat câştig de cauză lui Boşcodeală şi a dispus anularea raportului prin care ANI a stabilit că primarul ar fi fost în incompatibilitate. Astfel, ICCJ a menţinut decizia de anulare a raportului ANI privind incompatibilitatea în cazul lui Boşcodeală.

În iulie 2013, Agenţia Naţională de Integritate îl acuza de incompatibilitate pe Constantin Boşcodeală, pentru că, în perioada mai 2010 - martie 2013, a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) SC Aquafor SA Buzău. Raportul ANI a fost contestat de Boşcodeală, iar în decembrie 2013, Curtea de Apel Ploieşti i-a dat câştig de cauză edilului.

Primarul buzoian Constantin Boşcodeală este judecat în două dosare. Într-unul, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată în iunie 2014, pentru abuz în serviciu, acuzându-l că ar fi preluat ilegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise alt teren, prejudicul calculat de DNA fiind de peste 24 milioane lei. Dosarul este judecat de Tribunalul Dâmboviţa, următorul termen fiind stabilit pentru 27 februarie.

În cealaltă speţă, primarul Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată în 11 iulie 2013, tot de DNA Ploieşti, învinuit că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău. Boşcodeală este judecat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Braşov şi are termen pe 10 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb