Acuze încrucişate înainte de alegerile de la UMF "Carol Davila"

Ziarul BURSA #Miscellanea / 29 ianuarie 2016

Acuze încrucişate înainte de alegerile de la UMF "Carol Davila"

Scandalul legat de "campania electorală" pentru ocuparea funcţiei de Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a ajuns la un nou episod, pe care îl putem numi "scrisoarea a 2-a". După ce în primă fază mai mulţi profesori universitari (Mircea Beuran, Florian Popa, Adrian Streinu Cercel, Eugen Brătucu, Monica Pop, Traian Pătraşcu, Alexandru Blidaru, Ioan Florescu, Valentin Grigorean) au transmis o scrisoare deschisă, în care îi solicitau unuia dintre candidaţii la funcţia de Rector al UMF(conferenţiar universitar doctor Laurenţiu Beluşică) să dezmintă faptul că ei l-ar susţine în detrimental celuilalt candidat (academician Ioanel Sinescu), acum a venit rândul acestuia, Laurenţiu Beluşică, să transmită o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, în care îl acuză pe contracandidatul său că se foloseşte de funcţia pe care o deţine pentru a-şi face campanie electorală.

În scrisoarea deschisă sunt solicitate mai multe răspunsuri oficiale din partea ministerului şi este cerută o anchetă în legătură cu cheltuirea unor bani publici: "Subsemnatul, Beluşică Laurenţiu, în calitate de Conferenţiar Universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Catedra de Chirurgie, candidat la funcţia de Rector, având în vedere reglementările legale în vigoare, vă aduc în atenţie si totodată vă solicit să faceţi următoarele precizări: Care este poziţia oficială a Ministerului Educaţiei faţă de situaţia în care contracandidatul meu, domnul academician Ioanel Sinescu - rector încă în funcţie, face precizări electorale şi postează mesaje electorale în favoarea sa, pe site-ul oficial al Instituţiei pe care incă o conduce. Care este poziţia oficială a Ministerului Educaţiei faţă de situaţia în care contracandidatul meu a trimis în numele Universităţii, către o agenţie de presă, o scrisoare deschisă cu implicaţii electorale în defavoarea contracandidatului şi colegului său, folosind privilegiile conferite de funcţia sa de conducere. Care este poziţia oficială a Ministerului Educaţiei faţă de situaţia în care doi dintre prorectori trimit e-mail-uri de pe e-mail-ul universităţii şi postează pe site-ul Universităţii, diverse informaţii în sprijinul actualului Rector şi contracandidatul meu Ioanel Sinescu, făcând trimitere directă la persoana mea. (...) Care este poziţia oficială a Ministerului Educaţiei faţă de situaţia în care conducerea U.M.F. "Carol Davila" este în campanie electorală pentru a-l susţine şi a-i asigura câştigul în alegeri, actualului Rector folosindu-se de site-ul universităţii, de angajaţii acesteia (Direcţia RUNOS, Serviciul Informatică prin care se trimit e-mail-urile) şi de e-mail-ul universităţii, în scop electoral. Care este poziţia oficială a Ministerului Educaţiei faţă de situaţia în care la "Scrisoarea Deschisă" adresată Ministrului Educaţiei cu privire la postarea rezultatelor de la Turul I al alegerilor pentru Senat, U.M.F. "Carol Davila" a emis 3 răspunsuri semnate diferit fie postate pe site, fie transmise prin e-mail. (...) Prin urmare, solicit prin orice mijloc de comunicare, să avem acces la modul în care s-au cheltuit banii publici sub conducerea Rectorului Academician Ioanel Sinescu, singurul ordonator de credite la U.M.F. "Carol Davila", din Bucureşti. (...) Spre ştiinţă şi monitorizarea situaţiei în care se afla Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" transmit prezenta scrisoare deschisă şi către Primul Ministru al României, domnul Dacian Cioloş."

În februarie 2012, Ioanel Sinescu a devenit Rector al UMF "Carol Davila" învingându-l din primul tur pe profesorul Ioan Lascar. Primul tur al alegerilor pentru funcţia de rector al UMF va avea loc pe data de 10 februarie 2016. Dacă la vot nu vor participa peste două treimi dintre votanţi, atunci se va organiza turul II, care este programat pentru 17 februarie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. e8V3UfGOcM

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb