Aderarea liberalilor la PPE, votată în unanimitate

A.C.
Politică / 4 iunie 2014

Aderarea liberalilor la grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) a fost votată în unanimitate astăzi, la Bruxelles, cu ocazia şedinţei de constituire a grupului, transmit surse din presă.

Eurodeputatul liberal Cristian Buşoi a declarat: "A fost un vot în unanimitate pentru acceptarea noastră în grupul Partidului Popular European din PE. Au fost cuvinte frumoase şi foarte călduroase din partea fostului preşedinte Joseph Daul şi suntem bucuroşi că facem parte dintr-un grup politic care este total compatibil cu obiectivele noastre, cu programul nostru politic şi cu ceea ce vrem să facem la nivel european ca PNL şi că facem parte din grupul cel mai mare şi cel mai influent din legislativ".

Aderarea delegaţiei liberale române la popularii europeni este un pas care ar fi trebuit făcut mai demult, a subliniat liderul delegaţiei PNL din PE, Adina Vălean.

În ceea ce priveşte aderarea liberalilor români la PPE, aceasta a amintit că încă de săptămâna trecută, în urma deciziei Delegaţiei Permanente a PNL, a fost trimisă o scrisoare comună semnată olograf de fiecare eurodeputat, pentru a face o cerere de adeziune la grupul PPE.

Pentru început, co-preşedinţia delegaţiei europarlamentare române la PPE va fi deţinută de Adina Vălean şi Teodor Stolojan.

"Încercăm să ne organizăm în cadrul delegaţiei României, avem co-preşedinţia acestei delegaţii. Pentru început, voi fi eu şi dl. Stolojan, vom vedea dacă vom rămâne aşa până la sfârşit. În ceea ce priveşte funcţiile la nivelul Parlamentului European, ele se vor discuta pe parcursul acestei luni - iunie - şi la începutul sesiunii plenare de la Strasbourg se va şti cine, ce şi cum", a precizat eurodeputata liberală.

Europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu va candida la o funcţie de vicepreşedinte al grupului PPE, o decizie urmând a fi luată în cursul zilei de azi.

Acesta consideră că germanul Manfred Weber este preşedintele potrivit pentru grupul PPE, fiind un politician echilibrat care s-a afirmat în domeniul justiţiei şi afacerilor interne. De la şedinţa de constituire a grupului PPE au lipsit eurodeputatele liberale Norica Nicolai şi Renate Weber, aceasta din urmă având, potrivit colegilor, probleme minore de sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb