Aderarea ţării noastre la Schengen - o temă incomodă pentru miniştrii Predoiu şi Karner

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 24 august 2023

Aderarea ţării noastre la Schengen - o temă incomodă pentru miniştrii Predoiu şi Karner

English Version

Nu există nicio schimbare de poziţie a guvernului de la Viena cu privire la aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen este principala concluzie a întrevederii de ieri, din Austria, dintre ministrul de interne Cătălin Predoiu şi omologul său austriac Gerhard Karner. Cei doi s-au ferit la declaraţiile oficiale să vorbească despre un termen în care s-ar putea vota în Consiliul JAI aderarea ţării noastre la Schengen şi s-au limitat să prezinte colaborarea dintre cele două ministere şi progresele făcute de ţara noastră în combaterea migraţiei ilegale din statele terţe în Uniunea Europeană.

"Am avut o discuţie foarte bună cu omologul meu. Obiectivul meu a fost să întoarcem o pagină şi să începem un drum de construcţie. Am prezentat toate progresele făcute de România. I-am spus domnului ministru că vom progresa şi nu ascund că ambiţia noastră ca minister e să facem din România un model standard de protecţie a frontierelor Uniunii Europene. Migraţia ilegală e un subiect serios, îl luăm foarte în serios în România şi suntem gata să cooperăm cu statele UE şi să avem rezultate bune, aşa cum avem cu Austria. Vom lua măsuri în continuare şi în teren şi în ceea ce priveşte optimizarea cadrului legislativ al UE privind azilul şi procedurile. Am semnat un acord prin care simplificăm procedurile de azi, acord prin care punem o primă piatră la temelia unui parteneriat solid, care să ne ducă la atingerea intereselor fiecărei ţări", a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

La rândul său, Gerhard Karner a spus: "Această discuţie e o consecinţă logică a întâlnirilor de până acum. Anterior am fost la Bucureşti, unde am discutat cu predecesorul dlui Predoiu despre cooperarea poliţienească în acest domeniu al migraţiei transfrontaliere. În aprilie, am semnat cu Lucian Bode un plan de acţiune în domeniul criminalităţii legate de traficanţii de migranţi. A fost un moment foarte important, de începere a unei cooperări. În aprilie s-a convenit, de asemenea, ca Ungaria, România şi Serbia să intervină cu patrule comune. Este şi baza de la care am pornit în discuţiile de astăzi. S-au stabilit mai multe măsuri pentru combaterea criminalităţii transfrontaliere. Această colaborare transfrontalieră are şi rezultate deosebite. S-au făcut 36 de percheziţii în România, Ungaria şi Austria, fiind arestate şase persoane, ceea ce arată că acest acord aduce rezultate. Dorim să promovăm această cooperare şi pe plan european, pentru asigurarea frontierelor externe ale UE, pentru procedurile de azil şi măsurile poliţieneşti".

Ministrul de interne al Austriei a mai arătat că întregul sistem Schengen nu funcţionează şi de aceea se opune deocamdată extinderii acestuia, extindere pe care guvernul de la Viena o consideră inoportună.

Faţă de problema privind veto-ul Austriei cu privire la extinderea spaţiului Schengen, Cătălin Predoiu a precizat: "Austria nu cu România are o problemă, poliţiştii români îşi fac treaba şi suntem gata să continuăm această muncă împreună. Vom sprijini Austria, UE şi ţările membre pentru reformarea procedurilor de azil. Este o muncă pe care o începem şi sunt covins că o vom continua până când vom ajunge la un rezultat într-un termen rezonabil. (...) Rolul meu e să mă asigur că sistemul poliţienesc performează şi sunt progrese pe toate proiectele cu Austria".

După cum observaţi în declaraţiile celor doi miniştri de interne, nu există în acest moment niciun orizont de speranţă privind aderarea României la spaţiul Schengen, ci accentul se pune pe combaterea migraţiei ilegale, adică despre problema fluturată fals la adresa ţării noastre de către autorităţile de la Viena.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. kluati-le banii de la OMV...

    Au atatea bube incat din amenzile date , se pot scoate miliarde de euro... 

    Au furat , au vandut sub pret mijloace fixe , au vabndut sub pret fierul vechi , instalatii , nepuse in folosinta creodata m, au fost taiate.. 

    Cabane , apartamente ...terenuri ... 

    Intrebati -l pe POPA care a dat aceste evaluari in plic inainte de a-si da demisia... 

    6,6 miliarde dolari , fara titeiul deja cunioscut in stoc...10 miliarde cu totul ... 

    Dat 51% cu 660 milioane dolari...

    Au scos banii in un an , din vanzare mijloace fixe... 

    1. Comunismu-i ca o buruiana din aia de care nu te mai scapi.

      Capitalismul e un parazit de care nu scapi decat prin tratament cu efecte adverse.

      CCR ,atat de atenta la drepturile numai derivate din drepturile elementare specificate eliptic in constitutie ,nu ia in considerare ca de fapt Legea de aprobare a privatizarii Petrom e anticonstitutionala ,ca a vandut terenuri si rezervele din domeniul public al statului . Aici e tacere deplina ,nici un partid nu angajeaza un avocat care sa deschida un proces legat de multiplele ilegalitati din aceasta privatizare astfel ca sa se poata cere analiza de constitutionalitate a acestei legi antinationale ,elaborata in termeni vagi si atacabili . Dar CCR consacra zeci de decizii analizelor privind neconstitutionalitatea legilor legate de beneficiile pe legi speciale . ARTICOLUL 136 din Constitutie :

      (1) Proprietatea este publică sau privată. 

      (2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale. 

      (3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice. 

      (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică. 

      Lasa ca e bun capitalismul de colonie.vai de capul de sclavet...

      din mesajul de mai sus inteleg ca ai actiuni OMV si nu vrei sa scada..:)

    Aceasta decizie de a elibera din inchisoare in Ungaria zeci de traficanti de oameni (si nu numai) probabil ca tine de Ministerul lor de justitie ,dar cel mai probabil ca au avut recomandare de la Ministerul de interne ungar ...pai asta nu e de consiliul JAL ?! Retelele de traficanti trebuie demantelate ,nu sa ne rezumam la arestarea amaratilor care pot fi refugiati de razboi ,sau politici etc ...in principiu victime .

    Retelele de traficanti sunt cele care aduc in Austria mii de migranti ,de ce d Predoiu nu pune si problema asta ,direct in discutiile cu d Khramer ?! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb