Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 7 septembrie 2018

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA

Lunga evaluare a candidaţilor pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a luat şfârşit. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a decis să o propună pe Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru postul de procuror-şef al DNA.

Postul este vacant din 9 iulie, din momentul în care pre­şedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Propunerea ministrului Tudorel Toader pentru conducerea DNA urmează să fie trimisă CSM, pentru avizul consultativ, apoi preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcţie. Pentru postul de procuror-şef al DNA au existat şase candidaturi.

Anunţul a fost făcut de Ministerul Justiţiei: "În urma desfăşurării procedurii de selecţie care a avut loc în perioada 6 august - 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că propunerea ministrului justiţiei Tudorel Toader pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este doamna Adina Florea. În conformitate cu dispoziţiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului consultativ, şi, ulterior, preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, pentru numirea în funcţie".

Instituţia a publicat şi proiectele manageriale prezentate de cei şase procurori candidaţi la şefia DNA, inclusiv al Adinei Florea, care conţine ample referiri la raportul făcut Laurei Codruţa Kövesi de către Tudorel Toader. Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Adina Florea a devenit cunoscută după ce a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluţia.

Ceilaţi cinci candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA au fost: Nicolae Lupulescu, procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, detaşat la Ministerul Apărării Naţionale, în martie 2016, pentru o perioadă de trei ani, Gabriela Scutea de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, fost procuror general adjunct al României şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Paula Tănase de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, care a candidat şi în 2012 pentru conducerea DNA, Sorin Armeanu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, şi Andrei Bodean, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, care a instrumentat dosare vizându-i pe Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Interviurile susţinute de cei şase candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA s-au desfăşurat în această săptămână la Ministerul Justiţiei.

Prima selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA a început în data de 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei nenominalizând niciunul dintre candidaţi. Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. "numirea în funcție"

    Concurs de ce nu este? 

    Nimeni dintr-un centru universitar nu a dorit functia?

    Asta ne arată că justiția e subordonata politicului? 

    1. Behehe?

      Behehe? 

      Behehe?

      Etc . 

      A scapat o oaie din saivanul PSD-ului. Acolo nimeni nu gandeste ci doar behaie si merg toti cu turma dupa magarul sef.

      Hhahaha

    Atât timp cât principala proba a acestui concurs o reprezuntă interviul, conscursul este strict subiectiv. Iar subiectivitatea nu va face niciodată bine justiţiei.

    1. Mereu proba orala poate influenta proba scrisa ...

    Nici ROBOTUL nu-i INDEPENDENT !!!

    1. 90% ca ficusul de la Cotoceni nu va face numirea ,asa de-al dracu " , din complex de inferioritate , cum o sa fie el acord cu o propunere a lui Toader !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb