Administraţia Biden a încercat să-l contacteze pe Kim Jong Un, dar nu a primit niciun răspuns

J.P.
Internaţional / 14 martie 2021

Administraţia Biden a încercat să-l contacteze pe Kim Jong Un, dar nu a primit niciun răspuns

Administraţia Joe Biden ar fi încercat să îl contacteze pe liderul Kim Jong Un din luna februarie, însă nu a primit niciun răspuns din partea guvernului de la Phenian, relatează BBC News, citat de Hotnews.

Washingtonul a încercat să stabilească legătura cu dictatorul din Coreea de Nord, pe mai multe canale, pentru a preveni escaladarea tensiunilor dintre cele două state, potrivit unor oficiali americani.

Relaţiile dintre SUA şi Coreea de Nord rămân în continuare problematice din cauza programului nuclear şi în ciuda tentativelor fostului preşedinte Donald Trump de ajungere la un compromis. Cele trei întâlniri dintre Donald Trump şi Kim Jong Un nu a dus la prea multe progrese, Coreea de Nord condiţionând stoparea programului său de dezvoltare a armelor nucleare de ridicarea sancţiunilor internaţionale.

De altfel, BBC News notează că presa din Coreea de Nord nici nu a relatat până acum despre schimbarea de la Casa Albă şi preluarea preşedinţiei de către democratul Joe Biden.

Încercările părţii americane de a intra în diaolg cu Phenianul s-a derulat inclusiv prin intermediul misiunii nord coreene de la ONU, în New York. Un oficial american a precizat pentru Reuters că au existat mai multe tentative, însă partea americană nu a mai avut niciun răspuns de mai bine de 12 luni, de pe vremea când Trump era încă la Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden a anunţat deja revizuirea politicii în privinţa Coreei de Nord, aceasta urmând să fie prezentată public în luna aprilie. Biden l-a calificat drept criminal pe liderul de la Phenian şi a insistat asupra necesităţii ca acesta să renunţe la programul său de înarmare nucleară pentru ca sancţiunile dure impuse de ONU şi SUA să poată fi ridicate.

În ianuarie Kim Jong Un denunţa "politicile ostile" ale SUA, Washingtonul fiind definit drept cel mai mare inamic. "Politicile ostile ale Washingtonului nu se vor schimba, indiferent cine este la Casa Albă, dar renunţarea la ele este cheia relaţiilor Coreea de Nord - SUA, declara dictatorul nord-coreea, potrivit agenţiei de stat KCNA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sa-l faca pe trump peace envoy, ca pe jimmy carter.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb