Administraţia Trump le interzice agenţiilor federale să utilizeze software-ul Kaspersky deţinut de ruşi

Cristina Radu
Companii / 14 septembrie 2017

Kaspersky Lab (Sursa foro: Wikipedia)

Kaspersky Lab (Sursa foro: Wikipedia)

Kaspersky Lab, firma rusească de securitate informatică, cunoscută pentru software-ul de securitate pe Internet, a suferit o lovitură puternică astăzi, când Departamentul pentru Securitate Internă a emis o directivă ce interzice utilizarea produselor în guvernul federal. Ordinul vine pe baza unui raport potrivit căruia Kaspersky poate închide biroul său din Washington DC din cauza relaţiilor tensionate cu Statele Unite, potrivit agenţiei Fortune.

Departamentul a transmis: "Departamentul este preocupat de legăturile dintre anumiţi oficiali Kaspersky, serviciile de informaţii ruse, alte agenţii guvernamentale şi cerinţele legii ruseşti care permit agenţiilor ruseşti de informaţii să solicite sau chiar să constrângă asistenţa de la Kaspersky şi să intercepteze comunicaţiile ce tranzitează reţelele ruseşti", motivând: "Riscul ca guvernul rus, ori că acţionează singur sau acţionează colaborând cu Kaspersky, ar putea valorifica accesul oferit de produsele Kaspersky pentru a compromite informaţiile federale şi sistemele informatice implică direct securitatea naţională a SUA".

Planul de administrare Trump solicită scoaterea din funcţiune a produselor Kaspersky pe o perioadă de 90 de zile. În viitoarele 30 de zile, agenţiile trebuie să raporteze către DHS care este, dacă există unul, software-ul Kaspersky pe care îl utilizează în prezent pentru a proteja sistemele informatice guvernamentale. În 60 de zile de acum, departamentele trebuie să vină cu noi planuri pentru nevoile de securitate pe internet. În viitoarele 90 de zile, aceştia trebuie să întrerupă complet utilizarea software-ului şi a serviciilor Kaspersky.

Pierderea guvernului federal american în calitate de client va afecta în mod cert linia de jos a Kaspersky. Vestea vine la mai puţin de o săptămână după ce Best Buy a decis să renunţe la produsele antivirus Kaspersky contra temerilor legate de hacking-ul rusesc.

Kaspersky Lab a declarat că există un pion în joc între SUA şi Rusia. În iulie, firma a fost eliminată ca vânzător tehnologic aprobat de la care agenţiile guvernamentale pot cumpăra tehnologie şi echipamente. Kremlinul a numit reclasificarea guvernului S.U.A. a Kaspersky "o decizie politizată". Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus: "Rusia va continua să nu cruţe niciun efort pentru a proteja interesele firmelor noastre în străinătate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb