Admiral Markets: Primul test cheie pentru aur va fi astăzi

F.A.
Materii Prime / 5 iulie 2013

Metalul galben a avut cel mai prost trimestru din ultimii 45 de ani, revenind la cotaţiile de la jumătatea lui 2010, iar "primul test cheie pentru aur" va fi chiar astăzi, după publicarea primelor date din piaţa muncii din SUA, arată o analiză a Admiral Markets.

"Aproape 25% a pierdut metalul galben în trimestrul II şi 60% din avansul înregistrat în perioada de glorie, 2009-2011, când preţul unciei a crescut de la 700 la peste 1900 de dolari. Fără dubii, este una din cele mai negre perioade din istorie pentru metalul galben. Marile bănci se învinovăţesc reciproc pentru crearea acestui haos, iar Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutche Bank sau Credit Suisee şi-au revizuit negativ prognozele pentru 2013 după ce pieţele au conştientizat pentru prima dată în ultimii ani că Rezerva Federală nu va printa la infinit, dobânzile reale vor creşte şi aurul va fi mai puţin atractiv", potrivit unui comunicatului celor de la Admiral Markets.

În ultima perioadă, se speculează tot mai intens că există mult mai puţin aur în bănci decât cantitatea pe care acestea au vândut-o. Analiştii companiei de brokeraj Admiral Markets consideră că în mod normal aceste speculaţii despre aur ar trebui ignorate, pentru că provin de la cei care au un interes în piaţă. Totuşi, dacă băncile ar fi avut oportunitatea de a vinde aurul altor persoane ar fi făcut-o fără să stea pe gânduri. Unele bănci achită cash acum sau amână data livrării. O estimare în acest sens este dificilă, însă evoluţia recentă susţine acest scenariu.

Pe de altă parte, fondurile de investiţii se aşteaptă la o creştere a cererii la nivel global şi în special din partea Chinei, care ar achiziţiona la acest preţ până la 4.000 de tone. Astfel, marii jucători vor să atragă publicul în piaţă, pentru că în realitate, poziţiile de vânzare ale hedge fondurilor sunt la un nivel fără precedent, 240 de tone sau 80.000 de contracte. În ultimele luni, pe piaţa futures a aurului, marile bănci au realizat profituri imense din poziţiile speculative de vânzare, precizează analiştii de la Admiral Markets.

"Va fi începutul sfârşitului pentru metalul galben sau începutul unei noi < < perioade de aur > >? Răspunsul la aceste întrebări îl putem afla chiar astăzi, când vor fi publicate primele date din piaţa muncii din SUA, după ce preşedintele FED a aruncat "bomba Taper", sau încetinirea infuziilor de lichiditate în sistemul financiar", se mai arată în comunicat.

"Dacă economia americană arată revenire, va fi o lovitură dură pentru aur şi l-ar putea duce spre 1000 USD pe uncie. Susţinerea ar veni de la date proaste, pentru că s-ar specula că FED-ul va continua stimularea, dar creşterea ar putea fi temporară. Este de preferat pentru cumpărători ca preţul să scadă puţin sub 1000 USD ", apreciază Cristian Cochinţu, analist Admiral Markets.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb