Adoptarea legislaţiei europene se apropie de final

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2004

Comisarul pentru extindere, Günter Verheugen, crede că România va finaliza negocierile pînă în octombrie

Parlamentul mai are de adoptat aproximativ 30 de acte normative pentru alinierea legislaţiei noastre la cea a Uniunii Europene. Dintr-un total de 61 de legi necesare finalizării procesului de integrare în UE, 15 au fost adoptate, 12 se află în procedură de promulgare la preşedinţie, zece la Senat, 22 la Camera Deputaţilor, iar două legi se află în procedura de mediere a celor două Camere. Aflat în vizită în ţara noastră, Comisarul pentru extindere, Günter Verheugen, s-a arătat convins că, dacă guvernul va păstra ritmul reformelor din ultimele trei luni, negocierile de aderare vor putea fi finalizate pînă în luna octombrie. "Este important ca ritmul actual să continue, iar guvernul să pună accent pe implementarea legislaţiei, pe reforma economică şi a justiţiei şi pe combaterea corupţiei", a declarat oficialul european ieri, la Palatul Victoria.

Din cele 22 de proiecte de legi aflate la Camera Deputaţilor, 12 sînt pe ordinea de zi a plenului, iar zece se află la comisiile de specialitate pentru examinare. Pe ordinea de zi a plenului figurează, printre altele, proiectul de lege privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE, proiectul de lege privind regimul armelor şi muniţiilor, proiectul legii datoriei publice şi cel privind statutul Băncii Naţionale. Dacă la capitolul adoptare legislativă stăm relativ bine, majoritatea celor 22 de proiecte avînd şanse să fie adoptate în această vară, nu la fel de bine stau lucrurile în domeniul implementării legilor. Comisia Europeană a atras atenţia, în repetate rînduri, că autorităţile noastre trebuie să accelereze reforma administraţiei publice, în vederea implementării acestor legi. Printre actele normative de o importanţă majoră pentru finalizarea negocierilor de aderare, se numără Legea privind dezvoltarea regională şi Legea pieţei de capital.

Menţionăm că trei acte normative care legiferau sistemul medical au fost trimise înapoi Parlamentului, de preşedintele ţării, ca să fie adaptate rigorilor europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb