ADR a finalizat analiza "Barierele Digitalizării mediului public şi privat din România"

S.B.
Miscellanea / 21 aprilie 2021

ADR a finalizat analiza "Barierele Digitalizării mediului public şi privat din România"

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei a finalizat analiza privind "Barierele Digitalizării mediului public şi privat din România", document esenţial care va sta la baza fundamentării şi prioritizării proiectelor derulate prin fonduri europene pentru perioada de programare 2021-2027, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Analiza a făcut obiectul îndeplinirii criteriilor pentru Condiţia favorizantă sectorială 1 (CS1). În absenţa analizei, fondurile nerambursabile din programele de finanţare ale Uniunii Europene nu ar fi putut fi accesate.

"Acest document este o radiografie a provocărilor pe care le presupune transformarea digitală în România şi va constitui o temelie solidă în formularea politicilor publice, a priorităţilor de acţiune şi a proiectelor derulate prin finanţări europene precum POCIDIF, POCU şi PNRR. Putem găsi soluţii eficiente doar după o identificare corectă şi completă a barierelor care stau în calea digitalizării economiei şi administraţiei. Transformarea digitală este un demers complex, care necesită expertiză, timp şi resurse financiare alocate eficient. Avem, prin acest document, o imagine clară asupra obstacolelor care trebuie depăşite pentru ca transformarea digitală să fie un proces corect calibrat şi încununat de succes. Fără această analiză, finanţările nerambursabile din fonduri europene în domeniul digitalizării ar fi rămas simple aspiraţii administrative", a spus Octavian Oprea, preşedintele ADR.

În cadrul pachetului legislativ privind implementarea fondurilor europene aferente Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, Regulamentul general prevede patru condiţii favorizante orizontale, de îndeplinirea cărora depinde finanţarea tuturor obiectivelor specifice aferente Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR), Fondului de Coeziune (FC) şi Fondului Social European Plus (FSE+), precum şi 15 condiţii favorizante tematice, sectoriale, de îndeplinirea cărora depinde finanţarea unuia sau mai multor obiective specifice care vizează anumite sectoare de intervenţie, dintre care una este chiar cea care a facut obiectul analizei ADR

Spre deosebire de perioada de finanţare 2014-2020, aceste condiţii favorizante sunt monitorizate şi aplicate pe parcursul întregii perioade de programare, în vederea menţinerii unui cadru investiţional favorabil care să garanteze că operaţiunile selecţionate pentru a beneficia de sprijin sunt implementate în conformitate cu strategiile şi documentele de planificare existente care atestă îndeplinirea condiţiilor favorizante. Astfel, se asigură faptul că toate operaţiunile cofinanţate sunt aliniate la cadrul de politică al Uniunii Europene.

Cercetarea efectuată de ADR pentru mediul privat porneşte de la concluziile Raportului Flash Eurobarometer "SMEs, start-ups, scale-ups and entrepreneurship", publicat ȋn luna septembrie 2020. De asemenea, cercetarea a centralizat informaţii şi analize de benchmarking privind motivaţiile şi comportamentele IMM-urilor din diferite state ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte procesul de transformare digitală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb