Adrian Câciu anunţă numirea unui nou şef ANAF

S.B.
Politică / 30 mai 2023

Adrian Câciu anunţă numirea unui nou şef ANAF

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu anunţă, după demisia şefului ANAF Lucian Heiuş, că Nicoleta Cârciumaru a fost propusă pentru a prelua conducerea ANAF şi că a propus şi schimbarea şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor, subliniind că eficientizarea colectării taxelor şi recuperarea întârzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetară, informează news.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că l-a demis, pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, el arătând că avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni

"Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile să intre în normalitate. Am propus Prim-ministrului numirea în funcţia de preşedinte interimar al ANAF a doamnei Nicoleta Cîrciumaru şi încetarea mandatului preşedintelui AVR, alături de numirea unui nou preşedinte. Ce trebuie ştiut? Pentru primele 5 luni ale anului 2023, contribuabilii au declarat impozite şi taxe în valoare de 159,3 miliarde lei, în contextul în care programarea bugetară estima încasări de doar 156,9 miliarde lei. Aşadar, contribuabilii români au declarat că au de plată cu 2,4 miliarde lei mai mult decât am estimat în programare. Sumele încasate efectiv de ANAF au fost însă cu 8,9 miliarde lei mai mici faţă de program şi cu 11,3 miliarde lei mai mici faţă de ce s-a declarat. Aceşti bani erau şi sunt imperios necesari României, nu numai pentru procesul de consolidare bugetară, dar mai ales pentru a asigura resursele necesare realizării investiţiilor şi acordării stimulentelor economice şi sociale angajate prin buget şi, în egală măsură, pentru a găsi soluţii suplimentare în vederea compensării erodării puterii de cumpărare suferite de cetăţenii şi companiile româneşti", afirmă Câciu, conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

De altfel, încă din luna aprilie, Adrian Câciu afirma că cel puţin trei instituţii trebuie să îşi dinamizeze activitatea: ANAF, Vama şi Oficiul de Combatere a Spălării Banilor.

El salută deciziile şi declaraţiile de marţi ale prim-ministrului Nicolae Ciucă.

"Eficienţa sistemului de colectare trebuie să crească pentru că oamenii aşteaptă de la noi resursele necesare implementării unor politici publice care să contribuie la creşterea calităţii vieţii lor. În acest context, îi urez succes noului preşedinte al ANAF care are misiunea de a recupera întârzierile şi de a asigura o colectare eficientă, însoţită de măsuri concrete de combatere a evaziunii fiscale şi a fraudei", conchide Câciu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nu sunt bani pt taxe. Cine a declarat si nu a platit fii sigur ca nu are banii. Sunt asa de mari penalizarile incat nici o companie normala la cap nu intarzie de buna voie. Degeaba au schimbat seful anaf ce poate sa faca in sitiuatia asta? Ce se face de obicei. Blocari de conturi, sechestru pe marfa, paralizarea activitatii=faliment.

    Apoi tot ei vor plange ca le-a scazut PIB ul. Dar asa-i economia in prezent. Inflatia asta a dat peste cap multe firme. In intreaga lume. Doar ca inca nu se vad efectele, ca multi au mai mers di grasime, din economii si din credite. 

    1. Firmele au crescut repede preturile sa acopere inflatia.

      Problema e la populatie, care nu mai consuma ca nu mai are bani! 

      Nu toate firmele au putut sa-si mareasca preturile in ritm cu cresterea cheltuielilor, sau dc le-au marit, nu mai au vanzarile necesare sa iasa pe profit. Faptul ca lumea nu mai consuma, sau nu mai consuma anumite produse/ marci, asta inseamna ca unele firme nu mai au banii de taxe. De exemplu in constructii se cam sta, si tot ce-i legat de constructii, mobilier decoratiuni gradinarit , materiale de constructii vor avea de suferit. Urmeaza masinile am auzit ca dacia se asteapta la cel putin o stagnare dc nu chiar o scadere, si cand dacia schioapata, aialalti sunt deja-n carje, plus toata industria legata de masini, care e f mare. Apoi la sfarsit vor urma si restaurantele , mancarea si vacantele pe care in prezent romanii le consuma din plin fie chiar si pe credit.

    Si cu decizia mea abuziva, ilegala pe care ANAF mi-a impus-o dar fara sa mi-o trimita? A trebuit sa platesc cateva sute de lei ca sa nu imi blocheze conturile. Dar ANAF nu imi raspunde la solicitari, nu vrea sa imi trimita decizia de impunere. Ce facem cu teroristii acestia de la ANAF?

    1. Du-te la anaf personal si nu uita vorba dulce mult aduce, fara circ, le explici situatia si pun pariu ca se va rezolva. Dc ai dreptate, normal. dc nu reusesti prin telefon/mail.

      Cel mai prost ministru. Ever!

    Ar trebui sa plece și Catiu. Cred ca li se trage de la suprataxarea SNP. Ca asa-i in tenis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb