Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a declarat, vineri, că cei cu pensii peste 4.000 de lei vor plăti, începând cu 2022, contribuţiile la sistemul de sănătate, el arătând că, în contextul în care 80% dintre români câştigă sub 4.000 de lei, aceştia pot să plătească aceste contribuţii, informează news.ro.
Referitor la introducerea contribuţiei pentru asigurările de sănătate pentru pensiile care depăşesc 4.000 de lei, doar pentru ceea ce depăşeşte acest nivel, ministrul a spus că "este vorba şi de acele pensii despre care, în mediul public, se discută în mediul public, cu caracter special, sau pensii de serviciu".
"Am spus-o întotdeauna, cred că România nu este într-o situaţia fericită din perspectiva finanţării sistemului de sănătate şi, în contextul în care 80% dintre români câştigă sub 4.000 de lei, cred că ceilalţi ar putea să îşi plătească contribuţia la sănătate pentru a beneficia, binenţeles şi de servicii de sănătate, la nivelul la care se plăteşte", a spus ministrul.
Adrian Câciu a mai arătat că, "în marje nominale, după creşterea aplicată prin punctul de pensie, discutând ce afectează sistemul public de pensie sumele sunt de nivelul 39, 40, 50 de lei, din creştere şi nu din ce primea omul până acum".
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ics în data de 17.12.2021, 21:02)
De ce guvernanții pot fi atât de tampiti? Am pensie numai din contribuții și este mai mare de 4.000 lei. Cu ce sunt vinovat ca am avut și doua job-URI și am muncit și 16 ore pe zi , fata de alții care au avut o pregătire medie și un serviciu lejer? . Ne conduc oameni care nu gândesc. Da., cereți așa ceva la pensiile speciale
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2021, 23:40)
nu, pensiile speciale trebuiesc sa dispara si cei ce le au primit sa le restitue.
primesti pensie pt si cat ai muncit.
nu toti suntem egali in drepturi si obligatii?!!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 05:18)
Pensia speciala a fost acordata dupa cum, cat, cand si ce-ai gandit.
Suntem noi egali in drepturi si obligatii, insa unii s-au invartit si s-au insurubat.
Au si ei "meritul" lor, nu?!
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 09:37)
NU SA RESTITUIE, SA NU LE MAI PRIMEASCA: SA PRIMEASCA PENSII OBISNUITE, IMPOZABILE. EXCEPTIE -PRESED TARII, SI SEFUL SECURITATII (RASPUNDERE DEOSEB). SA FIE IMPOZ SI CONSTRUCT SI IT-ISTII)
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de George în data de 18.12.2021, 11:22)
Da domnule,ai dreptate!
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 15:37)
Într-o economie săracă, administrată abuziv, măsurile sunt imprevizibile și neconstituționale.
1.6. Dl (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Cornel în data de 18.12.2021, 15:50)
Dacă toți plătim după ce șocat am muncit, ar trebui sa fim tratați în mod egal. Dar ca cei care după munca și contribuțiile facute au o pensie peste 4k lei nu mai arata că suntem egali în drepturi și obligații. Este chiar jenant pt. dvs. că mai și publicați astfel de comentarii. Balanta justiției folosita de dvs. trebuie recalibrată.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 00:12)
'Adrian Câciu a mai arătat că, "în marje nominale, după creşterea aplicată prin punctul de pensie, discutând ce afectează sistemul public de pensie sumele sunt de nivelul 39, 40, 50 de lei, din creştere şi nu din ce primea omul până acum".'
si atunci de ce ravniti la acele sume? desfiintati pensiile speciale, cu metoda lor nedreapta cu tot!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 14:44)
Pai la noi nu e pe principii ci dupa cum vor cei care ajung sa comduca tara
4. Dl.
(mesaj trimis de Cornel în data de 18.12.2021, 16:03)
Cu ce este "vinovat" un om care a muncit în condiții de grupa I-a vreo 15-20 de ani ( creșterea punctajului la pensie cu 50%) pe un salariu de 70-80 k ( sub acești bani nu găsești amatori de astfel de joburi), și a muncit și jumătate din sâmbete și duminici, și a muncit și 12 ore/zi nu 8, și jumătate din timpul muncii s-a desfășurat pe timpul nopții ( spor de noapte) și în condiții de șantier ( odihna in baraca, mâncarea pregătită de unul singur,), și în condiții de izolare, adică cea mai apropiata așezare umană era la 10-15 km)?
Când iese la pensie după o astfel de activitate, sigur va avea peste 4k pensie. Deci legea zice să îl pedepsim și din ceea ce depășește 4k lei să-i luăm ceva pentru sănătate. La ceilalți, care nu au muncit astfel încât să beneficieze de o pensie mare, să-i lăsăm în pace, să-i protejam , să nu le luam din bani.
Să vă ia dreaqu de guvernanți, care încurajați munca de rahat, bugetară, ușoară, între 2 cafele și un pachet de țigări fumate.
5. fără titlu
(mesaj trimis de De analizat în data de 18.12.2021, 16:27)
Dle Ministru ,
Daca sustineti in continuare ca aveti dreptul sa taxati suplimentar pensiile peste 4000 lei obtinute din contributii ( nu speciale , nu de serviciu ) va pierdeti iremediabil credibilitatea . Cred ca aceasta e prima calitate a unui ministru de finante valoros - sa fie credibil.
Creati resursele , asta este misiunea dvs . Oricine , dar oricine - fara nici un fel de pretentii profesionale- poate sa ia de la unul si sa dea la altul - asa cum faceti cu taxarea suplimentara mai sus mentionata .
Nu Dvs decideti ce sa plateasca un cetatean din veniturile obtinute legal ; nu Dvs decideti daca pot sa plateasca sau nu.
Analizati si Dvs.
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de Pensionar în data de 18.12.2021, 17:46)
E un fel de haiducie moderna a la PDD
Ne intoarcem la comunism, sa fim toti egali?
Cine a vut venituri mari pentru ca a muncit respectiv contribuit a cotizat si CASS mai mult.Acum tot ei trebuie sa mai contribuie, desi daca apeleaza la sistemul de sanatate sunt tratati la fel de prost. Macar sa fi beneficiat de un pachet de servicii mai extins (o analiza in plus gratis, de ex)
Mai uitati-va si pe la alte tari
5.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 18:00)
Lovitura mortala contributivitatii, care , de fapt trebuia incurajata si pe baza careia sa se reformeze sistemul de pensii, asa cum prevede si PNRR
Se va gasi cineva sa sesizeze Curtea Constitutionala cum s-a mai intamplat cu aceiasi speta in 2012?
5.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 18:34)
La ce sa te astepti de la PSD? Nu le pasa de electoratul > 40 k....
5.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de Contributivitatea n-are nici o importanta în data de 18.12.2021, 18:40)
Domnilor Guvernanti ,
Dvs trebuie sa asigurati ECHITATEA , nu EGALITATEA ; trebuie sa respectati proprietatea privata si nu s-o incalcati ; trebuie sa respectati munca depusa pentru care s-au platit din plin darile catre stat ( atunci era bine cand primeati contributii sanatoase de la cei care munceau si asudau mai mult ) ; este economie capitalista si nu socialista ( si notati : pana si in socialism se respecta contributivitatea , acum NU ! )
Daca acum distrugeti valoarea conceptului de contributivitate , cum credeti ca puteti sa reformati sistemul de pensii pornind de la acest concept de contributivitate ?
Cum credeti ca incurajati oamenii sa munceasca mai mult ca sa contribuie mai mult si sa va sustina in acest fel teoriile Dvs privind importanta contributivitatii ? Din ce faceti nu rezulta ca respectati contributivitatea . Ba din contra , una spuneti si alta faceti .
Reveniti la deciziile si ordonantele Dvs care incalca principiul contributivitatii . Chiar Dvs Dle Ministru spuneti ca statul trebuie sa iasa din paradigma prin care spune ca nu are !
6. 300 PARLAMENTARI
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 19:06)
Poate guvernul ar trebui să stabilească un calendar privind modificarea Constituției, astfel încât să fie 300 parlamentari așa cum au decis prin referendum cetățenii României.
În acest fel începe o reorganizare eficientă a țării de sus în jos, CA UN EXEMPLU pentru români, nu schimbăm și sacrificăm doar pe cei mici, iar pentru ei înființăm ministere, agenții, direcții, comisii, etc., cu mulți șefi, subșefi, secretare, șoferi, prieteni...., pentru care există mulți bani, plătiți de noi.
Poate a venit timpul ca ROMÂNII să le ceară parlamentarilor să facă lucruri pentru care au fost aleși și care chiar contează cu adevărat.
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 19:37)
E imperios necesar ca guvernul Ciuca sa renunte la perceperea CASS la pensiile peste patru mii lei din contributivitate, asa cum a cedat si cu 1% pe cifra de afaceri IMM si asa cum au promis ca nu introduc noi taxe
Suma ce se va colecta e modica, dar distruge principii sanatoase