Adrian Câciu: "Instituţiile statului trebuie să îşi revizuiască comportamentul de colectare"

I.A.
Politică / 5 aprilie 2023

Adrian Câciu: "Instituţiile statului trebuie să îşi revizuiască comportamentul de colectare"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat astăzi, la Palatul Victoria, că instituţiile statului trebuie să îşi revizuiască comportamentul de colectare, pentru că avem un aparat imens de oameni care trebuie să găsească soluţii să colecteze de la cei care nu respectă legea în primul rând, şi a arătat că are cel puţin trei instituţii care trebuie să îşi dinamizeze activitatea, ANAF, Vamă şi Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, potrivit news.ro.

El a menţionat că ajustarea anunţată nu este una majoră, ci undeva la 3% din buget.

Întrebat dacă ajustarea fiscală anunţată ar introduce şi o introducere de noi taxe, ministrul Finanţelor a răspuns: "Nu, nu cu taxe. Avem destul loc în 608 miliarde de lei, să găsim 20 de miliarde de lei, prin sinceritatea ordonatorilor de credite. Dacă nu, specialiştii de la Finanţe au început deja această analiză, pentru ca ţara asta să nu sufere".

Ministrul Finanţelor a precizat că: "dobânzile cu care se împrumută România au început să scadă pentru că şi-a îndeplinit nişte obiective privind deficitul bugetar pentru că are o altfel de absorbţie de fonduri europene şi pentru că a intrat într-o cale de normalitate."

Adrian Câciu a adăugat: "E mai corect şi pentru români, românii ne ceartă în fiecare zi unde se duc banii. Eu zic ca măcar să facem această ajustare, nu este una majoră, cred că undeva la 3%, dacă nu mă înşel. Asta nu înseamnă că instituţiile statului nu trebuie să îşi revizuiască comportamentul de colectare. Avem un aparat imens de oameni care trebuie să găsească soluţii să colecteze veniturile statului de la cei care nu respectă legea în primul rând".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Banii se duc la furaciuni, ia 2-3 exemple rapide: fiul lui Dragnea multimilionar in euro la 30 de ani, Dragnea n-are nimic el face filmulete pe youtube, nepotul lui Ciolacu, multimilionar, Ciolacu nu cred ca are mai nimic in decalratia de avere, matusa Tamara a lui Nastase multimilionara "din tranzactii la bursa" etc.

    1. Da, din fondul de la Sighișoara, unde am cumpărat acțiuni și au ajuns in portofoliul mătușii Tamara. Mai știe cineva dintre cei de pe aici ce s-a întâmplat cu acei bani? A cumpărat Tov. Nastase ceva tablouri la licitațiile de la Londra și New York! Blestemele lui SF. Mihai sa se abată asupra ta, Tov. Piggy Nastase!!!

    Da, colectarea este problema, nu risipa voastra perpetua, stupizilor!

    Nimeni din lumea asta nu poate colecta atat de mult cat puteti voi sa risipiti si sa furati.

    Mai importanta decat colectarea este stoparea hotiei si risipei. Ce ati facut pentru asta?  

    1. Ca bine zici! Ei știu bine bine meseria hoției și manipulării.cică sunt din popor și au întâlnire la Francmasonerie, unde hotărăsc cum sa mai introducă niște taxe. Au măști pe fata și dispozitive pentru distorsionat vocea și nu se știe care a luat decizia.

    Poate că mulți români sunt tentați să facă evaziune fiscală. De ce? Poate se gândesc că nu se merita sa alimentezi bugetul statului pentru că din acest buget de plătesc pensii și salarii nesimțite. Din acest motiv voi vota USR iar celor de la PSDNL le spun HUU. In același timp partidul AUR trebuie desființat URGENT pentru că este extremist, xenofob și antiromânesc.

    1. asa ziceau si bolsevicii in 1945, acum s-au vopsit in "progresisti"

    Poate că va interesează ultimul sondaj realizat la comanda celor de la PSD. Nu a fost destinat publicității . Sondajul s-au efectuat prin metoda Cati in perioada 31 martie -2 aprilie . Iată cifrele:

    PSD 27% 

    AUR 25% 

    USR 15% 

    Forța dreptei 9%  

    Reper 6%  

    PMP 5%  

    UDMR 5%  

    PNL 4%  

    Pro Romania 3%

    Alții 1% 

    1. forta dreptei are 9% ?

      asta e sondaj ?

      muahahahahahahahahahah 

      Usr-istule neomarxist, te tăvălești în chinuri ...mă bucur mult!????

    Poate se gandeste cineva, totusi, in al 9-lea ceas, sa inceapa verificarile in piete, targuri de vara, de iarna....., in vederea starpirii acelor asa zisi producatori, SAMSARI, care nu fac altceva, decat legea preturilor si evaziune la greu.. Se duc la depozite angro, cumpara si vand fara nici o prb. in piete, fara a plati nici taxe, nici impozite. Fiti cu ochii pe bauturile contrafacute care, la fel, se vand fara nici o jena, in detrimentul sanatatii publice - intereseaza pe cineva ? Stie cineva unde se pot face niste analize a acestora, chiar contracost ? Eu am cautat, si din Constanta am gasit undeva pe la Cluj....

    Fiti cu ochii si taxati fara mila, frizeri, coafezi, manechiuristi si pedichiuristi, hairstylisti, sali de fitness si 'N' servicii care eludeaza legea cu succes  

    Reduceți numărul de ministere! Doamna Fireaaa nu face nimic...

    1. Știi tu că nu face nimic? Tu ce faci?

      Cred ca tu lucrezi la minister. Ești pe mana cu ea! V-ați făcut minister la comanda ptk a pierdut primaria.

    Tăiați pensiile speciale! Hoților!

    Poate pierdeți banii din PNRR pentru speciali voștri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb