Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, consideră că finanţele României nu înseamnă doar salarii, el considerând că statul trebuie să iasă "din acest permanent n-am" şi să găsească resurse, inclusiv pentru acele categorii profesionale care aşteaptă majorări de venituri. El aminteşte că România se află "într-o zonă şi de dificultate cu datoria publică", informează news.ro.
"Nu numai despre salarii este vorba în ţara aceasta. Este vorba de bani pentru dezvoltare, este vorba de a ajuta comunităţile locale. Statul ar trebui să iasă din acel permanent n-am. Ar trebui să găsească resurse. Asta a fost echilibrarea pe Educaţie şi pe educaţie la acest moment ştiu că sunt şi ale categorii socio-profesionale care aşteaptă şi unde am rămas angajaţi să găsim o soluţie în zona rectificării şi, dacă suntem parteneri în primul rând cu mediul economic şi facem ceea ce ne-am propus în program sunt convins că vom găsi soluţii", a afirmat ministrul Finanţelor, vineri, după şedinţa de Guvern, întrebat despre categoriile profesionale care vor avea majorări de salarii.
Acesta a subliniat că România este într-o "zonă de dificultate cu datoria publică".
"Nu uitaţi că suntem într-o zonă şi de dificultate cu datoria publică şi trebuie să ne menţinem la un nivel în care să nu ajungem la acea prevedere a Legii responsabilităţii fiscal-bugetare care nu ne-ar mai permite nici măcar un leu să dăm la salarii", a adăugat ministrul Finanţelor Publice.
În ceea ce priveşte posibile majorări de venituri pentru poliţişti, Câciu spune că "cel mai devreme vor fi la rectificare şi probabil nu vor fi doar dânşii", el arătând că la rectificarea bugetară ar putea primi majorări de venituri şi alte categorii profesionale din sistemul sanitar.
Acesta consideră, spre exemplu, că brancardierii, infirmierele, reprezintă o categorie profesională "care trebuia dusă într-o zonă, cât de cât, de recuperare".
Câciu susţine că este nevoie de o analiză a regimului fiscal, făcută împreună cu mediul de afaceri, pentru ca România să ajungă "în câţiva ani" să aibă o economie rezilienţă.
"Dincolo de banii din PNRR trebuie să fie şi programele guvernamentale. Orice criză viitoare care va veni - pentru că crizele nu poţi să spui că nu vor veni - va trebui să ne prind mult mai puternici decât ne-a prins în 2020. (...) Regimul fiscal este un instrument de sprijin, nu numai de taxare", mai spune Câciu.
1. Legii responsabilităţii fiscal-bugetare
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2021, 23:49)
Pariu ca Legii responsabilităţii fiscal-bugetare dispare? Alte tari au si 100% GDP datorie publica, de ce nu si Romania, vor zice ei? Atunci, imprumuturi maxime, mai niste salarii, mai niste plati PNRR, taca taca.
Falimentul vine mai incolo. Sau nu, ca putem vinde niste rezerve strategice si o luam de la capat.
2. Viata lui Nutu Camataru
(mesaj trimis de Ban.Cher.Velit în data de 18.12.2021, 03:03)
Si eu si banca mea credem acelasi lucru. Statul sa se imprumute, de la banci, ca doar nu de la Nutu.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.12.2021, 05:20)
Logica de PSD-ist: "... statul ar trebui sa gaseasca resurse ...".
Inca n-au invatat, analfabetii functionali, ca Statul poate si trebuie sa creeze resurse.
In rest, sigur o sa gasim de unde sa ne imprumutam, si inca la dobanzi care ar trebui sa stimuleze pana si un creier pane marca PSD!