ADRIAN CHESNOIU: "Este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă la un nivel care să ne asigure linişte"

S.B.
Politică / 30 aprilie 2022

"Este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă la un nivel care să ne asigure linişte"

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, afirmă că, în perioada imediat următoare, "este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă" aşa încât să ne asigure "linişte", informează news.ro.

"Este extrem de important ca în perioada imediat următoare, este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă la un nivel care să ne asigure linişte atât nouă, cât şi cetăţenilor români în perioada care urmează. Pentru că s-au schmbat lucrurile brusc, din păcate, la nivel regional şi la nivel internaţional după invazia Ucrainei de către Rusia şi lucrul acesta ne dă probleme şi bătăi de cap tuturor celor care activăm în diverse domenii", a afirmat Adrian Chesnoiu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

El a adăugat că fermierii au nevoie de programe de sprijin, iar în acest an s-au alocat peste 500 de milioane de euro din bugetul de stat pentru noi programe de sprijin.

Chesnoiu a susţinut că se doreşte ca România să devină un furnizor de produse cu valoare adăugată, nu doar de materii prime.

"Pentru că avem un potenţial uriaş. Mă uitam şi ieri, în vizitele din judeţul Timiş, şi azi (...) lanurile de culturi de toamnă s-au schimbat după această perioadă de ploi binevenite şi de care fermierii aveau foarte mare nevoie, totul este verde, totul ne dă încredere că anul agricol 2022 va fi unul care să aibă un nivel de producţie măcar apropiat de cel din 2021 (...) Până băgăm cerealele-n hambar mai este, rămânem în continuare alături de fermieri cu programele noastre şi trebuie să-i sprijinim pentru a rezista în această perioadă de presiune majoră în care costurile crescute la energie şi gaz (...) să nu îi scoată din producţie, să rămână activi", a mai afirmat el.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. este critic sa avem apa pentru irigatii si un sistem de irigatii functional. pnrr ratat, vorbim de pomana de ani de zile.

    Este mult muult mai usor sa importi in Romania ceva de calitate oarecare decat sa produci acel lucru local. Nu doar din cauza costurilor ci din cauza administratiei si inspectorilor de tot felul. Daca mai pui si bancile in hora, iese sepuku pentru antreprenori.

    Statul promite multe dar nu da decat amenzi. Sa vedem ce vor face ei cu PNNR-ul asta... 

    In Timis cat din pamantul muncit e proprietatea unor Romani? 

    Românii care cred că o producție autohtonă "suficientă" le va asigura un preț corect la magazin se înșală. Produsele vor lua calea celui care plătește mai mult, iar cum noi facem parte dintr-o piață Europeană/Internațională (mai puțin la salarii) vom plăti fix la fel de mult ca și cei din țări fără producție agricolă.

    Este vital sa ne pastram rezerve de toate felurile altfel...sa nu credem ca nu vine iarna...avem tendinta sa ne culcam pe o urche.

    Sa dam gaz pt Azomures si alte fabrici de ingrasaminte , mancarea o sa fie la mare pret. 

    1. Cum adica "sa dam gaz"...e firma privata, sa-si asigure materia prima din piata. Nu e in stare, ura si la gara, astia nu sunt " asistati sociali" numai pensionarii sunt?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb